Bilim Kurulu Üyesinden açıklama: Şu 3 şeyi yapan koronavirüse yakalanmaz

Bilim Kurulu Üyesinden açıklama: Şu 3 şeyi yapan koronavirüse yakalanmaz

Türkiye koronavirüsle mücadele etmeye devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüse yakalanmamak için uyulması gereken 3 kuralı açıkladı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşlara koronavirüsle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Özlü'nün hayat kurtaracak uyarıları şöyle:

Korkmaya ve panik yapmaya gerek yok. Bu virüsü yenbilecek güce sahipsiniz. 7'den 70'e herkes bu virüsten kendini koruyabilir. Herkesin yapabileceği kadar 3 tane önlem var. Şimdi yapmazsak ne zaman yapacağız. Şu 3 şeyi yapan kurtulur.

EVDEN ÇIKMAYIN
1-) Mümkünse evden dışarı çıkmayın. Eğlenmek için, spor yapmak için gezmek için çıkmayın. Hem kendinize kötülük etmeyin hem de ziyaret ettiğiniz arkadaşlarınıza kötülük yapmamak için lütfen evden çıkmayın ve eve de kimseyi almayın.

SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN
2-) Sokağa çıkmak zorunda olan kişileri otobüste yan yana görüyorum. Lütfen 1,5 metrelik mesafeyi koruyun. Markette veya durakta beklerken yan yana durmak zorunda mısınız? 1,5 metrelik mesafeyi korursanız bu virüs size bulaşmaz. Çünkü virüsün doğrudan bulaşma mesafesi bir metre. Yüzde yüz etkili.

YÜZEYLERE DOKUNMAYIN, DOKUNURSANIZ ELLERİNİZİ YIKAYIN
3-) Mutlaka yapılması gereken paplik yüzeylere dokunmayın, her eyere dokunmayın. Elinize mukayyet olun. Dokonursanız elinizi yıkayın ya da dezenfekte edin. Elinizi, gözünüze, ağzınıza, burnunuza sürmeyin. Bu üç tedbiri kim yaparsa kurtulur. Bunlar etkili basit kolay ama etkili. Yani hiç panik yapmaya koşturmaya gerek yok.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.