BİM Kapatılacak m, BİM haberlerinin aslı ne?

BİM Kapatılacak m, BİM haberlerinin aslı ne?

BİM kapatılacak haberleri doğru mu? BİM'den hangi şartlar istendi. Türkiye'nin en büyük mağazalar zincirlerinden biri olan BİM hakkında çıkan haberlerin aslı ne?

Basında çıkan BİM Marketler zinciri haberleri ve haberlerde BİM'in kapatılacağı yönündeki yayınlar vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan biri haline geldi.

BİM'e bazı şartların yerine getirilmesi aksi halde kapatılacak uyarısı yapıldı mı?

Evet bu haberlerin hepsi doğru, ancak BİM ile ilgili haberler Türkiye'deki BİM mağazaları ile ilgili değil.

FAS Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada;

" BİM'den sattığı malların en az yarısını ülke içinden tedarik etmesini, aksi takdirde BİM mağazalarının kapatılabileceğini söyledi."

Yani, BİM ile ilgili "kapatılacak" haberlerini Türkiye'deki değil, Fas'daki BİM mağazaları ile ilgili. 

İşte o haberin detayı:

Kuzey Afrika ülkesi Fas'tan Türkiye'nin ünlü market zinciri BİM'e ültimatom geldi.

Fas Ticaret Bakanı, market zinciri BİM'den sattığı malların en az yarısını ülke içinden tedarik etmesini, aksi takdirde BİM mağazalarının kapatılabileceğini söyledi.

Türkiye ile 2 milyar dolar ticaret açığı olan Fas, bu açığın büyük bölümünün Türkiye ile 2004 yılında yaptığı serbest ticaret anlaşmasından kaynaklandığını düşünüyor. Rabat ile Ankara anlaşmanın tadil edilmesi için görüşmeler yürütüyor.

 

UZLAŞMA OLMAZSA ANLAŞMADAN VAZGEÇECEKLER

 

Fas Ticaret Bakanı Moulay Hafid Elalamy dün parlamenterlere yaptığı açıklamada, BİM hakkında, "Türkiye'nin desteğiyle Fas'a yatırım yapıyorlar, mağaza açtıkları yerlerde 60 dükkan kapanıyor" dedi.

Elalamy, serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili şikayetlerini Türkiye'nin gözden geçireceğini ifade etti. Anlaşmayla ilgili sorunların birkaç hafta içinde çözülmesini beklediğini söyleyen bakan, uzlaşı sağlanamazsa anlaşmadan vazgeçeceklerini ifade etti. 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.