BİM market bodrumunda mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

BİM market bodrumunda mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Yoğun yağmur sularının oluşturduğu su baskını bir işçinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Darıca’da market bodrumunda mahsur kalan işçi kurtarılamadı.

Kocaeli İli Darıca İlçesi’nde yoğun yağmur can aldı. Yağmur sularının oluşturduğu su baskınları bir işçinin hayatına mal oldu.

Darıca İlçesi’nde su baskınları özellikle bodrum ve zemin katlarda etkili oldu. Yağmur sonrası su baskınları BİM market’in bodrum katını da basınca burada mahsur kalan bir işçi hayatını kaybetti.

Darıca Nene Hatun Mahallesi Reşat Sokak’ta bulunan BİM market’in çalışanları yemek yemek için marketin bodrum katına indiler. Bu sırada bodrum katı sel bastı. Çalışanlar burada mahsur kaldılar.

Market çalışanlarından Birsen Akbay adındaki kadın işçi kendi çabalarıyla bodrumdan çıkmayı başardı.

Diğer çalışan Elif Urhal isimli kadın ise bodrumdan ancak yaralı olarak çıkartılabildi. İtfaiyenin bir saat süren çalışmasının ardından çıkartılan Elif Urhal Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Urhal burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgilere göre, BİM market bodrum katında 3 işçi bulunuyordu. Ölen işçinin deponun yan tarafında bulunan bir başka dükkanın sel sırasında yıkılan duvarının altında kaldığı, burada sıkıştığı için çıkamadığı söyleniyor. 7 aylık bir bebeği olan Elif Urhal'ın başla bir mağazadan geçici görevle gönderilmiş olduğu ve bir ay önce işe başlamış olduğu bildirildi.

BİM bodrum katının, alçıpanla bölünerek ikiye ayrıldığı, bir bölmenin bir marangoz atölyesine kiralandığı bildirildi. Üzerine alçıpan devrilen işçinin kurtarılması için bodrum katının pencere demirlerinin kesildiği, tahliyenin bu şekilde sağlandığı da verilen bilgiler arasında.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.