BİM, Şok ve Migros'tan KDV indirimi açıklaması!

BİM, Şok ve Migros'tan KDV indirimi açıklaması!

Gıda ürünlerinde yüzde 1'e düşen KDV sonrası BİM, Şok ve Migros gibi zincir marketlerden de indirim haberleri gelmeye başladı.

Gıda ürünlerinde yüzde 1'e düşen KDV sonrası gözler marketlere çevrildi.

Migros, Happy Center, Şok gibi marketlerden açıklamalar tek tek gelmeye başladı. Bunun yanı sıra indirimleri takip etmek için uygulamanın yolda olduğu Bakan Nureddin Nebati tarafından açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan indirimi yansıtmayanlara ağır cezaları son dakika açıklamasında duyurmuştu.

Gıda perakendecileri de güvenilir ve kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla, müşterilerine en yakın noktadan ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüler.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e inen KDV’nin ardından gözler raflara çevrildi.

 

Üyeleri arasında BİM’den CarrefourSA’ya Migros’tan Şok’a kadar tüm büyük gıda perakendecilerini bulunduran Gıda Perakendecileri Derneği’nden yapılan açıklamada da, şu ifadelere yer verildi:

 

“Umudumuz, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sağlanan KDV indiriminin gıda sektörünün enflasyona karşı topyekûn bir seferberliğe başlamasına vesile olmasıdır. Esasen maliyet enflasyonu yaşamaktayız.

Bu nedenle üreticisinden nakliyecisine, tedarikçisinden depocusuna kadar bütün iş ortaklarımıza gıda enflasyonuna karşı beraber mücadele etmek için çağrı yapıyoruz. Gelin, devletimizin desteğini kısa vadeli ve geçici bir çözüm olarak değil; gıda sektörünün yarınlarını güvenle inşa etmemizi sağlayacak bir dönüşüm fırsatı olarak görelim.”

 

20 BİNİN ÜZERİNDE ÜRÜNE İNDİRİM YAPTI

 

Migros Türkiye, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda 20 binin üzerinde üründe indirime gidildiğini duyurdu. 

 

Migros’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Değerli müşterilerimiz, Cumhurbaşkanlığı tarafından gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi açıklaması ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu doğrultuda indirilmiştir. Ayrıca Migros olarak KDV indirimine ek aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birçok kampanyamızla en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz”

 

ŞOK MARKET ZİNCİRİ DE İNDİRİM YAPTI

 

Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler’de raflarındaki yüzlerce ürüne yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indirimi bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansımış durumda.

 

BİM'DE İNDİRİM YAPTI

 

Zincir market BİM yüzde 8'lik KDV indirimini mağaza girişlerine astığı ilanla duyurdu. Zincir market ayçiçek yağı, şeker gibi ürünlere KDV oranının altında indirim yaptı.

 

Bir gün önce 38,9 TL olan yumurta fiyatını 45,9 TL'ye çıkaran zincir market BİM, KDV indirimini bu şekilde duyurdu:

 

"Değerli Müşterilerimiz; 13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararda belirtilen temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi ilgili ürünlere uygulanmış olup, bir çok üründe KDV indiriminden daha fazla orana denk gelen indirimleri ilgili ürünlere yansıtmış bulunmaktayız."

Ocak 2021'de zincir marketlerde 60 TL'den satılan market markalı ayçiçek yağı fiyatları dolar kurundaki yükselişle birlikte 120 TL'ye kadar çıkmıştı.  20 Aralık'tan sonra 109 TL'ye kadar geri çekilen sıvı yağ fiyatlarında yapılan indirim Şubat 2022'de olduğu gibi geri alınmıştı. 

Yüzde 8'lik KDV indiriminin ardından zincir market BİM, 109 TL'den 120 TL'ye çıkarttığı ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde %7,49 indirim yaparak 111 TL'ye geri çekti.

5 kiloluk toz şekeri 49,90'dan satan BİM, yüzde 8'lik KDV indirimine rağmen yüzde 6,81 düşürerek 46,50 TL'ye geri çekti.

 

HAPPY CENTER DA HAREKETE GEÇTİ


Happy Center da KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttı. Dün akşam saatlerinden itibaren bütün gıda ürünlerinde indirimi etiketlere yansıtmak için sabaha kadar çalıştıklarını belirten Happy Center CEO’su Yavuz Altun, “Temel gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren fiyatlara yansıttık. KDV’de yapılan 7 puanlık indirim tüm etiketlerimize en az yüzde 7’lik indirim olarak yansıdı. Bazı ürünlerde biz de kendi inisiyatifimizi kullanarak daha fazla indirime gittik. Bu KDV indiriminin başta halkımıza ve ekonomimize olumlu yansıması en büyük temennimiz” dedi.

 

YEREL MARKET ZİNCİRLERİ DE HAREKETE GEÇTİ

 

Gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına karşı alınan her tedbirin uygulanması gerektiğini dile getiren Bursa Perakendeciler Derneği (Bursa PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Kılıç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi müjdesini, memnuniyetle karşıladık. Bursa PERDER olarak, döviz kurlarının yeniden dengelenmesiyle birlikte indirim seferberliği konusunda bizler de bir adım atarak örnek bir tavır sergilemiştik. KDV oranındaki bu düşüş ile birlikte, temel gıda ürünlerinde tekrar indirim uygulamasını hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımızın, sektörel olarak da ek indirimler yapılması çağrısı üzerine, temel gıda ürünlerinde indirimleri 14 Şubat itibariyle hayata geçirmeye başladık. Her zaman olduğu gibi fahiş fiyat karşısında duruşumuzu koruyarak, halkımıza ve kentimize ekonomik değer katacak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.