BİM'deki görüntüler tepki çekti! Vatandaş isyanda: Kesilen cezaları bize yansıtıyorlar

BİM'deki görüntüler tepki çekti! Vatandaş isyanda: Kesilen cezaları bize yansıtıyorlar

BİM zincir marketinde çekildiği iddia edilen bir videoda 2 kiloluk reçelin fiyatının 24.90'dan, 29.90'a yükseltildiği görülüyor.

Son dönemde gıdada yaşanan fahiş fiyat artışları sonrası Ticaret Bakanlığı, zincir marketlere yönelik operasyon başlattı. Denetimlerin sıklaştırıldığı marketlerde etiketler tek tek mercek altına alındı. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 5 büyük zincir markete toplamda2 milyar 649 milyon 223 bin lira idari para cezası kesildi. Marketlerden yapılan açıklamada, cezaya itiraz edileceği söylendi.

 

FİYATLARI RAKİPLERİYLE ORGANİZE ETTİLER

 

Zincir marketlere yapılan soruşturmanın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Marketlerin rakiplerle iletişim halinde fiyatları değiştirdiği tespit edildi. Ayrıca bir marketin halde 0.75 kuruşa satılan kabağı, kendi firmasına 3.95'e sattığı ve vatandaşa da 7.50'ye mal ettiği ortaya çıktı.

 

 

VATANDAŞ İSYANDA: CEZALARI BİZE YANSITIYORLAR

 

Bugün ise sosyal medyaya yeni bir görüntü düştü. Ceza yiyen BİM zincir marketlerinde çekilen videoda, 2 kiloluk reçelin fiyatının 24.90'dan, 29.90'a yükseltildiği gözüküyor. Paylaşıma onlarca yorum yapan kullanıcılar, marketlerin kesilen cezaları vatandaşa yansıttığını söyledi.

 

ps.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.