Binali Yıldırım sordu hiç üstüne almadı İmamoğlu'nun gizemli vakfı

Binali Yıldırım sordu hiç üstüne almadı İmamoğlu'nun gizemli vakfı

Ekrem İmamoğlu'nun açtığı Batı İstanbul Vakfı ile ilgili bir çok iddia gündemde...

Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduktan kısa bir süre sonra açtığı Batı İstanbul Vakfı gündemdeki yerini koruyor. Vakıf ile ilgili bir çok iddia gündeme geliyor.

Murat Soydan isimli bir sosyal medya kullanıcısı İmamoğlu'nun vakfının gizemli ilişkilerine dair kritik bilgiler paylaştı. 

İşte o bilgiler;

Beylikdüzü’nde iktidara gelir gelmez ilçe sahillerinde belediye imkanlarını kullanarak batık arayan Ekrem İmamoğlu, Koç ailesi ile birlikte hazine ve tarihi eser avcılığı mı yapıyor? Ekrem İmamoğlu CHP’den Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu yıllarda belediye bütçesiyle fonlanan bir vakıf kurdu. “Batı İstanbul Vakfı” adlı vakfın kurucu üyeleri ve yönetimi İmamoğlu’nun yakın çevresinden oluşmakta.

beylikduzu-batik-siyasetcafeu.jpg

VAKIFTAKİ KOÇ GRUBU ÜYELERİ

Vakfın kurucu üyelerinden biri şu an partinin seçim çalışmalarını yürüten Necati Özkan. Bununla birlikte vakfın kazı ve araştırma çalışmaları Koç Üniversitesi danışmanlığında yürütülüyor ve Koç Vakfı’nın bir üyesi de Batı İstanbul Vakfı’nın kurucu üyelerinden. Vakfın sözde amacı “Beylikdüzü kıyılarında antik kalıntıları günyüzüne çıkarmak”. Ancak çalışmaları bu gösterilen amacın aksine büyük bir gizlilik içinde ve basından uzak şekilde yürütülüyor.

 

8 BATIKTA NELER BULUNDU?

Vakıf Beylikdüzü Belediyesi tarafından fonlanıyordu belediyeden bağımsızdı. İmamoğlu vakfı belediyeyi kaybetse bile yakın çevresiyle birlikte işleyecek şekilde kurdu ve hâlen de bu şekilde işletmekte. Ekrem İmamoğlu vakfın lansmanında “8 tarihi batık bulunduğunu” belirtti. Bu batıklar ne zaman bulundu? Dalışlar kontrollü mü gerçekleştirildi? Neden basında bunlarla ilgili bir haber yok? İçlerinden ne çıktı? Bir detaylar ise hiçbir yerde yok...

ÇALIŞMALAR KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR

Ancak aynı lansmanda İmamoğlu tarafından verilen bir bilgi daha var: Fiyatı yüz binlerce lirayı bulan 19 metrelik bir araştırma gemisi yakında vakfa teslim edilecekmiş. Bu geminin parasını kim verdi ve nerede bu gemi? Bununla ilgili de tek satır yok. Şimdilerde “şeffaflık” pazarlayan İmamoğlu bu vakfın ne harcamalar yaptığını, bu harcamaların parasının nerelerden geldiğini, hangi kazı çalışmalarını hangi şartlarda yürüttüğünü ve nerelerden ne çıkardığını kamuoyuna açmıyor.

ekrem-imamoglu-siyasetcafe-004.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.