Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'un yeni görevleri belli oldu

Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'un yeni görevleri belli oldu

AK Parti'deki kongre sonrası yeni MKYK listesi sonrası eski Başbakan Binali Yıldırım ve eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop liste dışı kalırken, yeni görevleri de orta çıktı.

Liste dışı kalan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakın çalışma arkadaşlarından olduğu bilinen AK Parti'de Başbakanlık ve Bakanlık görevlerini yürütmüş Binali Yıldırım ve eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop için dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci Talat Atilla, "Teselli ikramiyesi kıvamında" diyerek iki ismin yeni görevini açıkladı.

Atilla, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm bunlara rağmen Yıldırım ve Şentop'a aktif olmasa da bir görev vermeyi planladığı söyleniyor. Erdoğan'ın her ikisi için de düşündüğü koltuklar Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği" dedi.

 

turktime.com yazarı Talat Atilla'nın yazısı şöyle:

 

'Kısa süre önce AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı.

Kongrede yapılan değişiklikler kimi partilileri tatmin ederken, bazı kesimlere göre yetersiz ya da anlamlı bulunmadı.

Daha geniş bir kesimin de, iktidar partisinin mutlak hâkimi Erdoğan'ın 'Bir bildiği vardır' kabulüyle değişimleri makul karşıladığını da eklemem gerekir doğrusu.

Cumhurbaşkanı'nın bazı kararları parti içinde sessizce tartışılsa da, partisini bir şekilde zaferle buluşturduğu için kendisine duyulan güven çok yüksek.

Sık sık polemiklere giren ya da girmek zorunda bırakılan Şamil Tayyar'ı bir istisna kabul edebiliriz.

Tayyar'a parti görevinden ayrılınca konuştu demek haksızlık olur. Parti içinde sesli düşünen/konuşan bir kaç siyasetçiden birisiydi.

Parti ile senkron sorunu yeni değil. Bu gidişle de muhtemelen partiden kopabilir! Erdoğan'ın siyaset pratiğinde kendisiyle uyumlu yol yürüyenleri tasfiye etme geleneği yok. Hatta bu konuda kendisine en vefalı lider de diyebiliriz.

Mesela Kılıçdaroğlu'nun hiç bir zaman bir yol arkadaş gurubu olmadı. Kişisel bir tercih saygı duyulabilir ama yolda bulduğu ile yola devam ettiği de bir gerçek. Erdoğan'ın yeni yönetimde görev vermediği isimler arasında en dikkat çekenleri eski Başbakan Binali Yıldırım ve eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop oldu.

Şentop sürpriz olsa da Binali Yıldırım'a görev verilmemesi Ankara siyasetini yakından takip edenler için olağan karşılandı. Uzun süredir nedeni tam bilinmese de (muhtelif söylentiler var ama teyitsiz olduğu için yazmayı uygun görmüyorum.) Erdoğan'ın Binali Yıldırım'a bir rezervi olduğu, en azından eskisi gibi yakın olmadıkları biliniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm bunlara rağmen Yıldırım ve Şentop'a aktif olmasa da bir görev vermeyi planladığı söyleniyor. Erdoğan'ın her ikisi için de düşündüğü koltuklar Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği. YİK Üyeliği kızak ama bir parça prestijli görev olarak kabul edilebilir. Teselli ikramiyesi kıvamında!'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.