Binali Yıldırım'a o soru soruldu, 'Oğlunuzun Hollanda'da şirketleri var mı?'

Binali Yıldırım'a o soru soruldu, 'Oğlunuzun Hollanda'da şirketleri var mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’a, “Oğlunuz Erkan Yıldırım'ın 30 adet geminin sahibi olduğu iddiası doğru mudur? Erkan Yıldırım'ın Hollanda'da kurulu olan Q Shipping şirketine yüzde elli ortak olduğu iddiası doğru mudur?” diye sordu.


Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:


“Hollanda’ya hangi yaptırımlar uygulanacaktır? Yaptırımların uygulanması hemen hayata geçecek midir? Yoksa referandum sonrasına mı bırakılacaktır? Referandum sonrasına bırakılacaksa bunun gerekçesi nedir?

 

Oğlunuz Erkan Yıldırım'ın 30 adet geminin sahibi olduğu iddiası doğru mudur?

 

Hollanda Almer'de bulunan ZEALAND SHIPPING B.V. şirketinin ortaklarından birinin oğlunuz Erkan Yıldırım olduğu iddiası doğru mudur? Bu şirket Hollanda’ya 2016 yılında ne kadar vergi ödemiştir?

 

Zealand Shipping adına kayıtlı 9 geminin sahiplerinden birinin Erkan Yıldırım olduğu iddiası doğru mudur?

 

Erkan Yıldırım'ın Hollanda'da kurulu olan Q Shipping şirketine yüzde elli ortak olduğu iddiası doğru mudur?

 

Q Shipping Şirketinin filosundaki gemilerin toplamda 21 adet -MV ZEALAND ALEXİA, MV ZEALAND ALMERE, MV ZEALAND AMALİA, MV ZEALAND AMSTERDAM, MV ZEALAND ARİANE, MV ZEALAND BEATRİX, MV ZEALAND DELİLAH, MV ZEALAND JULİANA, MV ZEALAND MAXİMA, MV ZEALAND ROTTERDAM, MV BREADBOX FALCON, MV CELTİC EXPLORER, MV FRANCİSCA, MV LEAH, MV MERİDİAAN, MV NEKTON, MV SAMSKİP AKRAFELL, MV SAMSKİP ENDEAVOUR, MV SAMSKİP İNNOVATOR, MY LADY DEE, MY LATİTUDE- adlı gemilerden oluştuğu iddiası doğru mudur?

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda ile yaşanan krizin ardından bu ülkeye ekonomik yaptırım uygulanması konusunda, ‘Şu anda o noktada değiliz, öyle bir şey söz konusu değil’ demiştir. Bu doğru mudur? Doğruysa sizin sözlerinizle çelişmemekte midir?”

 

Kaynak: Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum