Binali Yıldırım'da Damat sıkıntısı!

Binali Yıldırım'da Damat sıkıntısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Binali Yıldırım’ın damat Berat Albayrak ile kavga ettiği ileri sürüldü.

Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasında yaşanan kriz nedeniyle Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklamasını iki kez ertelediği ortaya çıktı.

Berat Albayrak’ın İstanbul’da ilçe adaylarının listesini hazırlaması Binali Yıldırım’ı öfkelendirdi. Kriz yaşayan Erdoğan ve Yıldırım, baş başa yemek yedi. Yıldırım, öncesinde ise Albayrak ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasındaki kavganın yattığı öğrenildi.

Başbakanlığı döneminden beri Yıldırım’la araları açık olan Albayrak’ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım’ın bu duruma tepki gösterdiği kaydedildi. AK Parti Genel Merkezi’nin İstanbul’un ilçe adaylarıyla ilgili hazırladığı listede Albayrak ile partideki ekibinin etkili olduğu, liste hazırlanırken Yıldırım’ın görüşünün alınmadığı kaydediliyor. Yıldırım’ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği konuşuluyor. Yıldırım’ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı belirtiliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.