Binali Yıldırım'dan bomba açıklama! Akşener'in vaatlerini FETÖ belirledi

Binali Yıldırım'dan bomba açıklama! Akşener'in vaatlerini FETÖ belirledi

Başbakan Binali Yıldırım, Kastamonu mitinginde İYİ Parti ve Genel Başkanı Akşener hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in TİKA ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Binali Yıldırım, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Akşener'i eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin Osmanlı'dan gelen eserlerini bir bir ayağa kaldıran TİKA'yı kapatacakmış. Niye? Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ'nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vaat ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti:

“Haklarını yemeyelim. Bunların bir projeleri var, yapılanı bozmak. Yıkmak, hizmetleri durdurmak. Milletin faydasına olan her şeyi yok etmek, kapısına kilit vurmak. Bunların başka hiçbir projesi yok. TİKA’yı kapatacaklarını söylüyorlar. TİKA dediğin şey 80 ülkede Türkiye’nin bayrağını taşıyan tarihi kültürel miraslarını ortaya çıkartan, yoksul, yardıma ihtiyacı olan Afrika ülkelerinde okul açan, kuyu açan, sağlık merkezleri açan, Mostar köprüsünü yapan, camileri kültür merkezlerini ihya eden Türkiye’nin Osmanlı’dan gelen eserlerini bir bir ayağa kaldıran TİKA’yı kapacakmış. Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ’nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ’nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vaat ediyorlar.

Kanal İstanbul’u kapatacağını söylüyor. Kanal İstanbul’a senin hayalin yetmez. Kanal İstanbul Türkiye’nin stratejik bir projesidir. Senin bu projelere gücün ve aklın yetmez. Bunun kararını millet verir, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan karar verir. Hızlı tren projelerine ne lüzum varmış, yerli otomobile ne gerek varmış. Başkalarının arabalarını alalım paralarını oluk oluk başkalarına aktaralım. Bu mu sizin milliyetçiliğiniz, vatanseverliğiniz. Bunların işi gücü yapılan işleri durdurmak, bozmak. Neden çünkü bunlar milletle aynı istikamette yürüyemiyorlar. Ayarları bozuk. Bu millet rahat yüzü görmesin, insanların yüzü gülmesin istiyorlar.

Yıkmaya çalıştığınız, iptal etmeye çalıştığınız projeler bu ülkenin gurur projesidir. Yüz akı projesidir. Bu projeleri yıkmanız iptal etmenize Kastamonu izin verir mi? Milletimiz buna izin verir mi? Türkiye’nin Kastamonu’nun şahlanışına bunlar engel olabilir mi? Bunların esasında dönüp dolaşıp söyledikleri biri ayağını kaldırıyor öbürü basıyor. Söyledikleri tek şey var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Tayyip Erdoğan olmasın da ne olursa olsun.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.