Binali Yıldırım’dan evlilik tavsiyesi: İtaat et rahat et

Binali Yıldırım’dan evlilik tavsiyesi: İtaat et rahat et

Pozitif ayrımcılıktan yana değilim' diyen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, evliliğin sırrını ise 'İtaat et rahat et' diye açıkladı.

Her başarılı erkeğin yanında mutlaka güçlü bir kadın olduğunu söyleyen AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "Ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Asıl olan kadınlara imkan tanımak, onların da aynı şartlarda mücadele etmesine alan açmak" dedi. Yıldırım, evliliğin sırrını ise 'İtaat et rahat et' diye açıkladı.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde kadın seçmenlerle bir araya gelen Binali Yıldırım, kadına şiddeti durdurmak için en kapsamlı yasal düzenlemeleri yaptıklarını söyledi.

BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA DEĞİL YANINDA GÜÇLÜ KADIN VARDIR

Binali Yıldırım, "Her başarılı erkeğin arkasında değil yanında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Bakan olabilirsiniz, Başbakan olabilirsiniz, Cumhurbaşkanı da olabilirsiniz ama size bakan bir bakanın olduğunu unutmayın. Semiha Hanım da bize bakıyor, göz kulak oluyor, evlatlarını yetiştiriyor, bizim arkamızdan derliyor, topluyor, ailemizin birliğini beraberliğini devam ettiriyor" diye konuştu.

Pozitif ayrımcılıktan yana fikrinin açık olduğunu belirten Yıldırım, "Kadınlarımıza yönelik çok şey söylenir. Pozitif ayrımcılıktan bahsediyorum. Bu konuda fikrim açık, ben kadınlara pozitif ayrımcılıktan yana değilim. Asıl olan kadınlara imkan tanımaktır, fırsat sağlamaktır, onların da aynı şartlarda mücadele etmesine alan açmaktır. Güzel olan budur, kıymetli olan da budur. Lütuf şeklinde verilen şeylerin arkası gelmez ve fazla bir anlamı da olmaz" dedi.

'KADINA ŞİDDETİ DURDURMAK İÇİN EN KAPSAMLI YASAL DÜZENLEMELERİ YAPTIK'

Yıldırım, "Kadına şiddeti durdurmak için en kapsamlı yasal düzenlemeleri yaptık. Aile Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Şiddet kime karşı gelirse gelsin, nefretle kınanması gereken bir şeydir. Sadece kınamak yetmez en ağır şekilde de cezalandırılmalı. Burada sadece cezalandırmak değil, eğitim ve bilinçlendirme de önemli. Ceza tek başına bir anlam ifade etmiyor. Mutlaka bilinçlendirme gerekir.

EVLİLİĞİN SIRRI İTAAT ET RAHAT ET

Bunun için devletin kurumlarının hem kadınları hem erkekleri bu konuda bilinçlendirecek, eğitim çalışmalarını artırması lazım. Eskiden bizim zamanımızda evliler arasına girilmezdi. Aileler taraf olduğu zaman evliliğe katkı değil, olumsuz sonuç doğuruyor. Onun için evlileri tek başına bırakacaksın, kendi aralarında meselelerini halledecekler. Öbür türlü duygusal oluyor, 'benim kızım, benim oğlum' giriyor. Hepsi bizim kızımız, hepsi bizim oğlumuz. O yüzden karışmamak gerekiyor. Evliliğin sırrı 'itaat et rahat et'. 'Peki' demesini mutlaka başarmamız lazım" ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.