Binlerce esnafa AB fonu uyarısı

Binlerce esnafa AB fonu uyarısı

AB Bakanlığı, esnaf odalarını Avrupa fonları kullanılarak gerçekleştirilen projeler konusunda uyardı.

Bakanlık, denetimlerde AB fonlarının yerinde harcanmadığına yönelik sonuçlara ulaşılması halinde paranın geri alınmasına varacak yaptırımların devreye gireceğine dikkat çekti. Bakanlık, bir genelgeyle esnaf odalarına finansmanı AB tarafından sağlanan projelerin denetimlerle uygulama sırasında takip edildiğini hatırlattı.

 

Söz konusu uyarıda “Projelerin sonuçlandırılması sonrasında izleme faaliyetleriyle hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığı ve beklenen etkilerin ne kadarının gerçekleştirilebildiği ölçülüyor” denildi. Bakanlık, fonların nasıl harcandığına yönelik kontrollerin Hazine Kontrolörler Kurulu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Sayıştayı tarafından görevlendirilen uzmanlarca yapıldığı belirtildi. Bakanlık esnaf odalarına “fonlar kesilebilir” uyarısı yaparken, projelerle ilgili şu anımsatmayı yaptı: “Proje teknik uygulamasından sorumlu olan Kıdemli Program Görevlisi, projenin bitiminden itibaren sonuçların sürdürülebilirliğinin sağlanması için gereken idari ve mali tedbirleri almakla yükümlüdür. Proje kapsamında inşa edilen tesislerin, fonlarla alınan malzemelerle kurulan sistemlerin uygulama bittikten sonra da proje amaçlarına uygun şekilde kullanılmaya devam edilmesi gerekmektedir. Proje sonrasındaki denetim ve kontrollerde fondan yararlanan kurumlardan bilgi ve belgeler talep edilebilmektedir. Bu sebeple projeye ilişkin evrakın proje uygulaması bittikten sonra da titizlikle saklanması önem arz etmektedir.

 

Denetim ve değerlendirmelerde fonların yerinde harcanmadığına ya da amaçlar doğrultusunda kullanılmadığına yönelik sonuçlara ulaşılması halinde  geri alınabilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.