Bir anket de BBP'den! İşte flaş sonuçlar

Bir anket de BBP'den! İşte flaş sonuçlar

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. İşte ayrıntılar;

BBP Lideri Destici masasındaki son seçim anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Mustafa Destici, partisinin 15 ilde 5 bin kişiyle yüz yüze görüşerek yaptırdığı ankete göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini, Halkların Demokratik Partisi’nin barajı geçemediği takdirde AK Parti’nin 400’ün üzerinde milletvekili çıkaracağını belirtti.

Destici, CHP-İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu ‘millet ittifakı’nı 24 Haziran’daki seçimlerde Meclis’te çoğunluğu elde ediyor şeklinde gösteren diğer anketleriyse ‘algı operasyonu’ olarak değerlendirdi.

Mustafa Destici şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan, birinci turda seçiliyor. Meclis seçimleri ile ilgili de öyle millet ittifakının bileşenlerinin ya da onun arkasında destekleyen içerideki dışarıdaki güçlerin millette bir algı operasyonu yapıyorlar sanki Cumhurbaşkanlığını Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanıyor ama milletvekilliğinde cumhur ittifakı azınlığa düşüyor diye asla böyle bir şey yok. HDP’nin barajı geçememe ihtimali çok yüksek. HDP barajı geçemeyecek bana göre. Geçemediği takdirde o zaman cumhur ittifakı anayasal çoğunluğun üzerine çıkabilir, bizimde içinde bulunduğumuz Ak Parti 400’ün üzerine çıkabilir.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum