Bir Anne'nin başarısı: Diyarbakır'da kaçırılan çocuk serbest

Bir Anne'nin başarısı: Diyarbakır'da kaçırılan çocuk serbest

Diyarbakır'da kaçırılan Sinan Böçküm'ün annesinin korkusuzca gerçekleştirdiği oturma eylemi sessiz çığlık oldu. Sinan bugün evine döndü. İşte tüm yönleriyle Sinan Böçküm'ün kaçırılma hikayesi

Anne ve babası 15 yaşındaki Sinan Böçküm’ün geri gönderilmesi için günlerce oturma eylemi yaptı. BDP’li siyasetçilerin görmezden geldiği Sinan ve ailesinin kararlı duruşu eve dönüşün yolunu açtı.


PİKNİĞE DİYE GÖTÜRMÜŞLERDİ

Diyarbakır’da 14 Lise öğrencisi çocuk pikniğe götürüyoruz denilerek organize edildi. Ailelerin de izniyle piknik için evlerinden çıkan çocukların 14’ü geri dönmeyince araştırmalar başladı. Çocukların PKK tarafından dağa götürüldüğü anlaşıldı. 

ANNE İLK GÜN GEREKENİ YAPTI

Bunun üzerine Baba Erol Böçkün ve Anne Ayser Böçkün, hemen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve oğlunun zorla dağa götürüldüğünü söyledi.

DEMİRTAŞ’TAN YAKIŞIKSIZ ÇIKIŞ

Gelişmenin kamuoyuna malolması üzerine bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 14-15 yaşındaki çocukların kendi istekleri ile dağa gittiklerini söyleyerek talihsiz bir açıklamaya imza attı. 



ANNENİN KARARLI DURUŞU VE SESSİZ ÇIĞLIĞI

Demirtaş’ın açıklamasına tepki gösteren anne Diyarbakır’da oturma eylemi başlattı. Demirtaş’a “Çok istekli olduklarına inanıyorsanız kendi çocuklarınızı gönderin. Kendi isteğiyle bile gitse 15 yaşındaki çocuğum için benim hakkım vardır. Ben korkmayan herkesi Sinanımın gelmesi için buraya destek olmaya çağırıyorum” dedi. Eşiyle birlikte 12 gün boyunca kurduğu çadırda aralıksız oturma eylemi yapan anne Ayser Böçkün “Oğlum yoksa bana hayat yok” diyerek sessiz çığlığı ile irade ortaya koydu.

BAŞARIYA ULAŞTI SİNAN GERİ DÖNDÜ

Bugün Sinan Böçküm ile ilgili (BDP)’nin bir çalışma yapıp yapmadıklarını sormak üzere başlattığımız haber çalışması sırasında müjdeli haber geldi. Sinan Anne ve Babasının kararlı duruşları sayesinde bugün evine geri gönderildi. 

BDP GÖZLERİNİ KAPATTI

Bu süreçte Diyarbakır’da kaçırılan çocuk Sinan Böçkün’ün ve ailesinin yaşadığı üzüntü BDP’liler tarafından görmezden gelindi. BDP Genel Başkanı Demirtaş’ın gerekenin yapılması yerine ‘Kendi isteğiyle gitti’ açıklamasındaki düşüncenin BDP’nin geneline hakim olduğu da yaptığımız haber çalışmasında ortaya çıktı.

HASİP KAPLAN: BANA SORMAYIN GÖZÜM!

Gerektiğinde İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i Kandil’e kadar esir kurtarmaya gönderen BDP’de Hür haber’in ulaştığı Milletvekili Hasip Kaplan “Meclisteyim. Onu bana niye soruyorsunuz gözüm? Diyarbakır’dakilere sorun ben bilemem “ derken. İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’e ulaşmak için aradığımız Diyarbakır il teşkilatı da telefonlarımıza cevap vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.