Bir depo benzinle 1400 kilometre yol

Bir depo benzinle 1400 kilometre yol

Nissan'ın başarılı crossover modeli Qashqai, yeni nesliyle başarısını sürdürüyor. Araçta kullanılan küçük hacimli dizeller, makul performansla tasarrufu bir arada sunuyor.

Ja­pon oto­mo­bil üre­ti­ci­si Nis­san, cros­so­ver pa­za­rı­nın ön­cü­le­rin­den Qash­qa­i ile önem­li bir ham­le yap­tı. Sa­de­ce Tür­ki­ye­’de de­ğil dün­ya­da da mar­ka­ya cid­di bir sa­tış iv­me­si ka­zan­dı­ran araç, ye­ni nes­liy­le per­for­man­sı­nı sür­dür­me­yi ba­şa­rı­yor.


Ön­ce­ki ne­sil­le ta­ma­men fark­lı bir ta­sa­rı­mı ter­cih eden Nis­san, yu­var­lak ve akı­cı hat­lar­la ara­cı da­ha mo­dern bir ha­le ge­tir­di. Sa­de­ce ta­sa­rı­mıy­la de­ğil, ta­sar­ruf­lu mo­tor se­çe­nek­le­riy­le de öne çı­kan araç, bu haf­ta 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor ve ma­nu­el şan­zı­man kom­bi­nas­yo­nuy­la ko­nu­ğu­muz ol­du. Bu se­çe­nek, ay­nı za­man­da ara­cın tü­ke­tim­de en cim­ri ver­si­yo­nu ko­nu­mun­da.

Sportif çizgiler ön planda

Ta­ma­men ye­ni­le­nen iç ve dış ta­sa­rı­mıy­la dik­kat çe­ken oto­mo­bil, mar­ka­nın ye­ni yü­zü­nü ta­şı­yor. LED gün­düz far­la­rıy­la şe­kil­len­di­ri­len ön gö­rü­nüm, şık ve spor­tif çiz­gi­le­re sa­hip. Ar­ka ta­sa­rım ise, ye­ni far gru­buy­la da­ha di­na­mik ha­le ge­ti­ril­miş. Ara­cın iç me­ka­nı da ön­ce­ki ne­sil­den fark­lı.

Ka­li­te se­vi­ye­si ar­tı­rıl­mış

Ye­ni kap­la­ma­lar ve yu­mu­şak mal­ze­me­le­rin bol­ca kul­la­nıl­dı­ğı iç me­kan­da ka­li­te se­vi­ye­si ar­tı­rıl­mış. Yük­sek sü­rüş po­zis­yo­nu de­ğiş­ti­ril­me­yen araç, 7 inç­lik do­kun­ma­tik ek­ran­lı mul­ti­med­ya sis­te­mi ve pi­ya­no bo­ya­lı kap­la­ma­lar­la tek­no­lo­jik gö­rün­me­yi de ba­şa­rı­yor.

Fiyatı 71 bin liradan başlıyor

Nis­san, ye­ni Qash­qa­i’­yi 70 bin 990 li­ra­dan (1.2 lit­re ben­zin­li-Vi­si­a) baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­şa su­nu­yor. Di­zel ver­si­yon için­se en az 81 bin 490 li­ra öde­mek ge­re­ki­yor.

Bi­ze ko­nuk olan Pla­ti­num Pre­mi­um Pack do­na­nı­mıy­la fi­yat 110 bin 290 li­ra­ya ka­dar ula­şı­yor. Bu se­vi­ye­de şe­rit ta­kip sis­te­mi, ak­tif sü­rüş kon­tro­lü, oto­ma­tik çar­pış­la ön­le­yi­ci, oto­ma­tik far asis­ta­nı gi­bi Pre­mi­um do­na­nım­lar stan­dart.

110 beygirlik dizel

Araç­ta kul­la­nı­lan 1.5 lit­re­lik di­zel mo­tor, 6 ile­ri ma­nu­el şan­zı­man­la kom­bi­ne edi­li­yor. Tur­bo bes­le­me­li di­zel üni­te, 110 bey­gir güç ve 260 nm tork üre­ti­yor. 1365 ki­log­ram­lık oto­mo­bi­li ha­re­ket et­tir­me­de zor­lan­ma­yan üni­te, ara­cı 0’dan 100 km/s sü­ra­te 11.9 sa­ni­ye­de ulaş­tı­rı­yor. Sa­at­te 182 ki­lo­met­re­lik son sü­rat de ye­ter­li se­vi­ye­de. Kul­la­nım sı­ra­sın­da ye­ter­li çe­kiş gü­cü­nü su­nan oto­mo­bil, tat­lı sert süs­pan­si­yon sis­te­mi sa­ye­sin­de yol tu­tuş ko­nu­sun­da da ye­te­nek­li.

Ortalama tüketimi 3.8 litre 

Di­zel üni­te, dü­şük tü­ke­tim de­ğe­riy­le kom­pakt bir hatc­hbac­k’­i arat­mı­yor. Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re 3.8 lit­re olan or­ta­la­ma tü­ke­tim, 55 lit­re­lik de­poy­la 1140 ki­lo­met­re­den faz­la men­zil an­la­mı­na ge­li­yor. Bi­zim de­ne­me­le­ri­miz­de el­de et­ti­ği­miz 5.1 lit­re­lik or­ta­la­may­la bi­le 1000 ki­lo­met­re­nin üze­rin­de yol al­mak müm­kün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.