Bir dev otobüs firması daha iflas etti

Bir dev otobüs firması daha iflas etti

Ülkenin en köklü firmalarından biri olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını elinde bulunduran ve konkordato başvurusu sonucu 3 ay süre tanınan Ulusoy Ulaşım hakkında iflas kararı verildi.

Türkiye’nin en köklü otobüs firmalarından biri olan Ulusoy Seyahat’in marka hakkını alan konkordato başvurusu neticesinde 3 ay mühlet verilen Ulusoy Ulaşım için iflas kararı verildi. 

Anadolu 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya davacı Ulusoy Ulaşım’ın vekili Abidin Oğul ile alacaklılar İro Turizm, Loukoil, Temsa, ve Akpet, Coca Cola, Mapar Otomotiv, Enerjisa, Osmanlı Turizm, Yapı Kredi Bankası vekilleri katıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre; Ulusoy Ulaşım’ın avukatı Abidin Oğul, komiser heyeti raporunda konkordato yönünden rakamın doğru tespit edilemediğini ifade ederek, “Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değerine ilişkin değerleme yapılmamıştır. Şirket iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları dışında diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs firmaları mevsime göre karlılık durumu değişen firmalardır. Özellikle kış aylarında genellikle zarar ederler. Kesin mehil verilmesini talep ediyoruz. Şirketin faaliyeti devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan bir kısım alacaklı firmaların avukatları kesin mehil verilmesi talebini reddederken, Mapar Otomotiv ve İro Turizm’in avukatları ise kesin mühlet verilmesini talep etti.

Mahkemede davacı şirket Ulusoy Ulaşım’ın kesin mühlet talebini reddederek, şirketin 20 Şubat 2018 saat 16:14 itibarıyla iflasına karar verildi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.