Bir ekran klasiği olan "Tarihin Arka Odası" 5 yıl sonra TRT 1 de yayınlandı

Bir ekran klasiği olan "Tarihin Arka Odası" 5 yıl sonra TRT 1 de yayınlandı

Bir ekran klasiği olan "Tarihin Arka Odası" programı, 5 yıl sonra TRT ekranlarında seyircileri ile buluştu.

Tarihçi-yazar Murat Bardakçı, Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un yorumcu olarak yer aldığı "Tarihin Arka Odası", dün akşam canlı olarak 22.30'da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nden yapıldı.

Programda, Türkiye'nin en yeni ve en modern kitaplığı olan Millet Kütüphanesi ile ilk defa sergilenen eserler tanıtıldı.

Yayında ayrıca Millet Kütüphanesi'nde açılan ve Türkiye'de bugüne kadar düzenlenmiş benzerlerinin içerisinde en zengini olan "el-yazması kitap ve belge sergisi" de izleyicilere yakından gösterilip, tarihi anlatıldı.

 

tao.jpg

Hat tarihimizin en kıymetli el yazmaları olan Kur’an-ı Kerimler, Kaşkarlı Mahmud'un Dîvân-ı Lügati’t-Türk'ü, Evliya Çelebi’nin meşhur Seyahatnamesi, Yavuz Sultan Selim’in Divan’ı, Kanuni Sultan Süleyman’ın, II. Abdülhamid’in ve diğer padişahların el-yazıları, ünlü Tanzimat Fermanı’nın şimdiye kadar sergilenmemiş orijinal metni ve daha yüzlerce eser ilk kez “Tarihin Arka Odası”nda izleyici ile buluştu.

TRT 1 ekranlarında bir programlığına yeniden buluşan Bardakçı, Afyoncu ve Atasoy sosyal medyada da büyük ilgi uyandırdı.

Yaklaşık 5 yıllık aranın ardından tarih severlerle buluşan program tek bölümlük olsa da sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı.

PROGRAM NEDEN BİTMİŞTİ?

Habertürk’ten neden ayrıldığı hakkında detaylı açıklama yapmayan Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu, kararı kendi istekleriyle aldıklarını belirtmişlerdi.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM DE KATILMIŞTI

Tarihçi Murat Bardakçı ile Erhan Afyoncu'nun yıllardır hazırladıkları ve Habertürk TV'de yayınlanan "Tarihin Arka Odası" programında Osmanlı kültürüne ilişkin bir çok konu programa taşınmıştı. Program bir dönem de 8.5 saatlik canlı yayınıyla gündeme gelmişti. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Erol Sadi Erdinç, Pelin Batu, Selin Barlas, Zeynep Özkartal, Nurhan Atasoy, İnci Çayırlı gibi isimlerde programa konuk olarak katılmışlardı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.