Bir gün dünya arkanızdan yürüyecek

Bir gün dünya arkanızdan yürüyecek

Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllü aileleri, Suriyeli çocukların eğitimi için bir araya geldi. Programa katılan sanatçı Bedirhan Gökçe, “Yürüdüğünüz yoldan zerrece bir ‘acabanız?’ olmasın. Siz yürüyeceksiniz, bir gün dünya yürüyecek sizin arkanızdan. Sizin bulunduğunuz yerde hatanın olmadığını biliyorum. İyi ki varsınız!” dedi.


Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığınan çocukların İstanbul’da eğitim gördüğü Kademoon Okulları için Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şubesi’nce yardım gecesi düzenlendi. Suriyeli bir gencin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlanan program boyunca ilahiler okundu, Suriyeli çocuklarla ilgili video görüntüleri izlettirildi. 

Davet üzerine geceye katılan sanatçı Bedirhan Gökçe’nin, “Herkes toparlanmış üzerinize gelirken sizin hala böyle dik duruşunuza ben saygı ile önünüzde eğiliyorum.” sözleri yoğun alkış aldı.

Kimse Yok Mu vesilesiyle Afrika’da yaşadığı bir anısını paylaşan Gökçe, açlık çeken çocuğunu “Türkler gelecek.” sözleriyle avutan annenin feryadına gönüllülerle birlikte ulaştıklarını aktardı. Gökçe; “Yürüdüğünüz yoldan zerrece bir ‘acabanız?’ olmasın. Ben sizi Türkiye’nin hudutlarında da tanıyorum, Türkiye’nin hudutları dışında da tanıyorum. Hani sloganik bir laftır ya; ‘sen yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan’ diye. Ben diyorum ki; ‘siz yürüyeceksiniz, bir gün dünya yürüyecek sizin arkanızdan’ Buna dünyayı görerek, eğer gitmediyseniz, görmediyseniz vesile edin, buradan gönderdiklerinizi gidip orada alıcılarıyla orada karşı karşıya kalarak görün. Sizin bulunduğunuz yerde hatanın olmadığını ve olmayacağını biliyorum. İyi ki varsınız!” ifadelerini kullandı.

Suriyeli öğrencilerin okullarında resim öğretmeni olan Hayrettin Ubeyd’in çizdiği resimlerin açık artırma ile satıldığı gecede, elde edilen gelir okula bağışlandı.

Kimse Yok Mu Derneği’nin, bugüne kadar Suriyelilere 307 TIR yardımda bulunduğu belirtildi. Derneğin, yurt içinde bulunan ve kamplarda yaşayan mültecilere toplamda 57 milyon değerinde yardım yaptığı ifade edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.