Bir hanedan üyesinin karanlık geçmişi! Evangelist John McCain’in mirası

Bir hanedan üyesinin karanlık geçmişi! Evangelist John McCain’in mirası

25 Ağustos Cumartesi günü ölen Amerikan Evanjelik Kilise üyesi ve ABD’nin birkaç önemli hanedan ailelerinden birisinin temsilcisi senatör John McCain'in karanlık geçmişi ve kanlı mirasını Serap Balaman yazdı.

Amerikan "haneden" ailelerinden birisinin üçüncü kuşak temsilcisi, senatör John McCain III de diğer bir üçüncü kuşak temsilcisi olan George Bush gibi bir “savaş şahini” her ikisi de Washington elit tabaka arasında kariyerlerini yaptılar ve her ikisi de evanjelik kilise üyeleri. McCain hayatının her anında ailesinden dolayı ayrıcalıklardan yaralandı. Babası ve aynı ismi taşıdığı büyük babası, her ikisi de Amerikan ordusunun dört yıldızlı Amiralleri.

John McCain büyük olasılıkla aile büyükleri sayesinde girdiği Askeri Savaş Akademisinden 899 kişi arasından 894. sondan beşinci olarak mezun olup daha sonraları da hiç hak etmediği halde milli “kahraman” madalyası aldı.

1967 yılında 134 askerin ölümüne neden olan kendisinin içinde bulunduğu uçağın bir kaza sonucu füze ateşlemesi sonucu çıkan bir yangında kurtulur, daha sonra askeri mahkemece yargılanır, hata bir elektrik kesintisine bağlanır ve böylece suçsuz bulunur.

Babası Amiral John Sidney McCain, ABD Pasifik Gücü kumandanı olduğu tarihlerde, Vietnam savaşı sırasında pilot olan oğlu John McCain uçağının vurulması sonucu, bazı askeri kaynaklara göre, büyük olasılık kullanım hatası yüzünden, Kuzey Vietnam'a düşerek esir alınır. Aynı zaman sürecinde esir alınan diğer askerlerce onaylandığı üzere, işkenceli olduğu söylenen sorgulamalar süresinde diğer ABD askerlerinin hayatlarını ve askeri planları tehlikeye düşüren açıklamalar yapar. Ona bundan böyle arkadaşları “öten kuş” (song bird) adını takıyorlar. Bu yüzden sonraki yıllarda ordu arkadaşları tarafından sahiplenilmez ve bir gelenek olarak ismi hiç anılmaz “isimsiz” denir kısaca. Düşmana bilgi verdikten sonra ödüllendirilerek ” Hanoi –Hilton’a” transfer olup 1967-1973 yılları arasında bu ceza evinde kalır. Askeri çevrelerde ve bir çok kapalı gruplarda genel bir kural var. Ait olduğu kabile, grup, örgüte hainlik yapanların isimleri telaffuz edilmez. Onlara kısaca “isimsiz” denir. McCain hep böyle adlandırıldı askeri çevrelerde ve vatanseverler arasında.

Esaret bitince evine döndüğünde o zamanki eşinin bir araba kazası sonucu 23 kez çok ağır operasyonlardan geçerek hayatta kaldığını fakat sakat olup, kilo alıp fiziğinin bozulduğunu görür. Karısı ve üç çocuğunu terk eder ve Arizona'lı sonradan servet yapmış ve güçlü politik bağları olan bir alkollü içki dağıtıcısının biricik kızı ile evlenir. Bundan sonra karısının servetinin yanında kendi serveti de artar ve her ikisinin birlikte 220 milyon dolar servetleri olur.

Uzun dönemdir Arizona senatörü olarak görev yaptığı sürece, her zaman askeri savaş endüstrisinin çıkarları doğrultusunda hareket etmiş, Afganistan, Irak, Libya, Suriye, Mali, Nijerya, Sudan (kendisi ve karısının önemli yatırımları var) saldırıları ve yıkımlarında önemli görevler aldı, terörist grupların organizasyonları ve silahlanmalarına önemli katkılarda bulundu. Aynı şekilde Bosna ve Kosova’da saldırgan grupları destekledi Ukrayna yıkımında neo –nazi grupların önemli destekçisiydi. Bu arada Rusya, Kuzey Kore, Çin, İran için sürekli savaş tamtamları çalmaya ve savaşı her şekilde ateşleme gayretlerine devam etti.

25 ağustos 2018 tarihinde fişi çekildi. Beyin kanseri tedavisi görüyordu. Artık bu dünyada değil.

Hep savaştan yana, savaş çığırtkanlığı ve destekçisi, arabulucusu olarak yine de “ kahraman” ilan edildi.

Ateşi bol olsun.

Dualarınızı John McCain‘in dünyanın çeşitli bölgelerinde ateşlediği savaşların kurbanları için yapınız.

Baba McCain’in Sicili

Baba McCain’in siciline baktığımızda karşımıza çıkan hikaye şöyle:

Amerikan Donanması'na ait USS Liberty zırhlısı 8 Haziran 1967 tarihinde uluslararası sularda, Sina Yarımadası yakınlarında İsrail tarafından deniz ve havadan saldırıya uğruyor. Bu saldırıda gemi yaklaşık 75 dakika boyunca ateş altında tutulmuş 34 ölüm ve 171 yaralı ile sonuçlanmıştır. İsrail yanlışlıkla vurduğunu iddia etmiş ve özür dilemiş ve ABD özrü kabul etmiştir. Bu olayın üstünün kapanmasında zamanın ABD Başkanı Johnson ve diğer üst düzey yöneticiler ile birlikte Baba Amiral John Sidney McCain katkısı olduğu bilgisi askeri kaynaklarda var.

Serap Balaman - Fransa

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.