Bir kadını sırtından bıçaklayan adam," Allahu Ekber " diye koşmaya başladı

Bir kadını sırtından bıçaklayan adam," Allahu Ekber " diye koşmaya başladı

Avusturalya'nın Sydney kentinde akşam saatlerinde gerçekleşen olay, herkesi hayretler içerisinde bıraktı.

41 yaşında bir kadını bıçaklayıp koşmaya başlayan adam bu esnada küfürler etti, polise "vur beni" dedi. Olay sırasında yaşanan en dikkat çekici an ise zanlının "Allah-u Ekber" diye bağırması idi. 

ic-res-1.JPG

 

 21 yaşında olduğu belirlenen adam, henüz belirlenemeyen bir nedenle 41 yaşındaki kadını sırtından bıçakladı. Sydney sokaklarında elinde kocaman bir bıçakla koşan adamı görenler polise haber verdi.

 

kafasi-1.JPG


Öfkesi hala yatışmamış olan zanlı, küfürler yağdırarak "Allah-u Ekber" diye bağırıyordu. 2008'de Kuzey Sidney'de oynamak için Avustralya'ya taşınan eski bir Bury orta saha oyuncusu olan Paul'un kardeşi Luke, polis gelene kadar adamın kaçmasını engelleyebilmek için bir sandalyeyle adamı sabitledi ve kafasını bir süt kasasına sıkıştırdı.

 

kani-uzerinde.JPG

Polislerin yardımıyla yakalanan zanlı tutuklandı. Bıçaklı saldırganı etkisiz hale getiren bir grup adam ise günün kahramanı ilan edildi. 

 

Bir harici bellek bulundu

 

 

New South Wales Emniyet Müdürü Mick Fuller, saldırgan gencin "bilinen terör bağlantısı olmadığını" ve olaya "terörizm şüphesi" ile yaklaşılmadığını söyledi.

Mick Fuller, zanlıdan, ABD ve Yeni Zelanda'da yapılan ve beyazların üstünlüğünü savunan kişiler tarafından yapılan saldırıların detaylarının yer aldığı bir harici bellek çıktığını da belirtildi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da bir açıklama yaparak, "kahraman sivillerin" sayesinde saldırganın polis tarafından gözaltına alınabildiğini açıkladı.

Saldırganın şehir merkezinde bıçakla yaraladığı 41 yaşındaki bir kadının ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

 

 

Siyasetcafe.com

 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.