Bir müracaat skandalı da CHP'de çıktı! Milletvekili isyan etti

Bir müracaat skandalı da CHP'de çıktı! Milletvekili isyan etti

İYİ Parti’de yaşanan Burhanettin Kocamaz krizinin ardından bir müracaat skandalı da CHP’de yaşandı.

CHP’de Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir’in isminin İlçe Seçim Kuruluna teslim edilmediği öğrenildi. Konu hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaşanan olayın partisinin kültürüne yakışmadığını söyledi.

Sevda Eren Kılıç, yazılı olarak yaptığı açıklamada, CHP’nin ilçe, il başkanlığı ve merkez yönetim kurulu üyeliği koltuklarının, eşe, dosta, arkadaşa, hemşehriye ve akrabaya makam mevki dağıtma yerleri olmadığını ifade etti.

Emeğiyle göreve gelenleri ayrı tuttuğunu söyleyen Kılıç, "Yerel seçim sürecinde özellikle büyükşehirlerdeki bazı ilçe belediye başkan adayları ve meclis üyeleri listeleri belirlenirken emek, liyakat, kadın ve gençlik temsiliyeti gözetilmemiş, izlenilen yol ve yöntemlerde baştan sona büyük yanlışlıklar yapılmıştır" açıklamasında bulundu.

İzmir Buca’da, CHP’nin adayını geri çekmesi hakkında da konuşan Kılıç, şunları söyledi:

"Yaşananlar, asırlık çınar olan partimizin savunduğu ilkeler ve demokrasi anlayışıyla hiç bağdaşmamaktadır. Daha önce Parti Meclisimiz tarafından onaylanmış, Ankara ve İzmir'deki toplantılarda tanıtımı yapılmış Buca Belediye Başkan adayı İl Başkanlığında listesini almak için beklerken, 'Mevcut aday çekildi.' yalanıyla genel başkan da yanıltılarak, belediye başkan aday adayı dahi olmamış birini seçim kuruluna vermek, ne ahlaka ne onura ne de Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne yakışır. Buca adayına yapılan bu onursuzca hareket hangi ilde, hangi ilçede kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez."

Sevda Eren Kılıç son olarak, herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.