Bir ‘Stranger Things’ Romanı

Bir ‘Stranger Things’ Romanı

Bilimkurgu-korku türündeki internet dizisi Stranger Things'in son bölümünden sonra hayranların aklında tek bir soru kaldı: Hopper'a ne oldu? Adam Christopher’in yazdığı ‘Karanlık Şehir,’ en çok sevilen karakterlerden birinin hayatına bir kapı aralıyor

Hopper karlı bir kış günü mutfak masasına oturmuş, 1977 yılında başından geçenleri Eleven'a anlatırken, biz de sıcacık çaylarımızı alıp Eleven'ın yanında yerimizi alıyor ve yeni bir maceraya dalıyoruz.

 

Kitabın yazarı Adam Christopher; roman ve çizgi roman yazarı olmasının yanı sıra editör olarak da görev yapıyor. ‘The Burning Dark’, ‘The Machine Awakes’ gibi romanlarına ek olarak ünlü televizyon dizisi Elementary’nin uyarlaması romanlar da kaleme almıştır.  

 

Polis şefi Jim Hopper’ın tek dileği Eleven’la ilk Noel’inin sakin geçmesiydi, ancak Eleven’ın başka planları vardı. Hopper’ın itirazlarına rağmen bodrumdan, üstünde “New York” yazan bir kutu getirdi ve cevaplaması zor sorular sormaya başladı. Hopper onca sene önce Hawkins’ten neden ayrılmıştı? “Vietnam” ne demekti? Ayrıca neden hiçbir zaman New York hakkında konuşmuyordu?

Geçmişiyle yüzleşmek yerine bir demogorgon ordusuyla savaşmayı tercih etse bile, Hopper gerçeklerden daha fazla kaçamayacağını anlamıştı. Böylece bütün hayatı değişmeden önce New York’ta yaşadıklarını anlatmaya başladı…

BÜYÜK RİSKLER

Hopper, Vietnam Savaşı’ndan evine dönmüştü. Küçük kızı ve eşiyle beraber sivil hayatına devam etmek için New York Polis Teşkilatı’nda dedektifliğe başlamıştı. Fakat şüphe uyandıran bir federal ajan karakolda belirip çözülmemiş vahşi cinayetlerin dosyasına el koyduğunda Hopper işleri eline alıp gerçekleri öğrenmek için her şeyi riske atacaktı.

 

Çok geçmeden Hopper, New York’un korkunç çeteleri arasına sızdı. Ancak cinayetleri çözmek üzereyken bütün şehri karanlığa gömen bir elektrik kesintisi, Hopper’a daha önce hiç yaşamadığı zorluklarla yüzleştirecekti.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.