Bir ucu Fetö diğer ucu PKK’ye dayanan dolandırıcılık sistemi: Ponzi Sistemi

Bir ucu Fetö diğer ucu PKK’ye dayanan dolandırıcılık sistemi: Ponzi Sistemi

Ponzi dolandırıcılık sisteminin altından Fetö ve PKK bağlantısı çıktı, nedir bu ponzi, ponzinin kurucusu kim? Ponzi dosyası açılıyor;

Geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen Ponzi Mine’nin “nitelikli dolandırıcılıktan” tutuklanması ile sosyete, iş dünyası, magazin dünyası, özellikle ev kadınlarını kapsayan halk arasında büyük bir panik oluştu.

Asıl adı Mine Özkan olan kendisini “Mine Mumcu” olarak tanıtan “Maria Maria” lakaplı Ponzi’ci Mine kendisini Cem Uzan’ın yardımcısı olarak tanıtarak aralarında basketbolcuların, sanatçıların, mankenlerin, iş insanlarının olduğu birçok ünlü ismi dolandırdı. Bu isimlerden bazıları Semih Erden, Fatih Ürek ve Helin Avşar…

Mine Özkan’ın sosyete dünyasından 35 milyon TL’lik vurgun yaptığı iddia ediliyor. Mine Özkan’ın, aylık kâr faizi diyerek, magazin, spor ve iş dünyasındaki birçok isimden para aldığı iddia ediliyor. Mine Özkan’ın telefon hatları olduğunu söyleyerek, ünlü isimleri dolandırdığı söylenmekte.

Mine Özkan’ın 300 Bin TL’ye sekiz günde 30 Bin TL kar payı verdiği iddia edildi. Özkan’a bir şarkıcının 700 Bin TL, bir basketbolcunun 1.5 Milyon TL, bir oyuncunun da 300 Bin TL’sini kaptırdığı kulislerde konuşulmakta. Vurgunun boyutunun 35 milyonu aştığı ileri sürülüyor.

Olay sadece bir dolandırıcılıktan ibaret değil, Mine Özkan’ın Türkiye’de kurduğu düzeneğin bir ucunun Fetö yapılanmasına diğer ucunun ise PKK terör örgütüne destek sağlamak için oluşturulduğu hatta ve hatta Fetö yapılandırmasının bu düzeneğe “İkinci Darbe” olarak baktığı söylenmekte.

 

ponzi-mine.jpg

Mine Özkan “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklandı fakat tutuklanması sonrası ortaya çıkan tablo tüm Türkiye’yi daha da büyük şoka uğrattı çünkü Mine Özkan kendisinin sadece iş kurmakla tanımlıyor ama kendisine para yatıranları “tefecilikle” suçluyordu. Suçlananlar arasında birçoğu ünlü olmak üzere 180 kişi bulunmakta.

PONZİ SİSTEMİ NEDİR?

 

ponzi-piramidi.png

Saadet Zinciri, Titan gibi isimlerle ülkemizde bilinen ve diğer adıyla Ponzi düzeni (Ponzi şeması), ilk kez Charles Ponzi tarafından 1910 yılında uygulanan hileli bir yatırım şeklidir. Her zaman ortalamanın üzerinde kazanç sağlamayı vaad eden sistem ilk önce bu beklentileri karşılamayı sağlar. Bu durumda yeni gelen yatırımcıların paralarını eski yatırımcılara ödeyerek kullanır ve ponzi sisteminin gelişmesi sağlanır.

Ponzi sistemleri hiçbir zaman legal yatırım yapmaz. Bunun yerine yatırımcıların paralarını kullanarak birbirine aktarır. Yeni yatırımcı gelmediği takdirde ise sistem bir süre sonra çöker.

Ponzi Düzeni, sisteme dahil edilen insanların kendi yatırımlarıyla veya sonraki katılımcılardan gelen paralarla ödemenin yapıldığı bir dolandırıcılık yöntemidir. Günümüzde özellikle Türkiye’nin de dahil olduğu orta ve üst gelir seviyesindeki ülkelerde görülmektedirler. Böyle olmasının nedeni faiz gelirlerinin düşüklüğünden dolayı küçük miktarlarda yatırım yapan insanların faize göre daha göz doyurucu kârlar elde etmek istemeleridir. Az miktarda birikimi olan ve kendini “küçük yatırımcı” veya “girişimci” veya “fırsat avcısı” olarak tanımlayan insanların dolandırılma hikayesi b u noktada başlar.

Kişide ilk olarak çok büyük bir fırsat yakalamış izlenimi oluşturulur ve güven sağlanır. Ardından doğal olarak kişi bu “başarısını” çevresindeki insanlarla paylaşmaya başlar. Paylaşıma teşvik amacıyla sisteme çekilen kişi sayısına göre artan rütbeler ve davet ettiği kişilerin üzerinden ekstra kazanç vaadi sunulur. Kısacası ponzi düzeninde ya dolandırılırsınız ya da siz dolandırıcı olursunuz. Sistemin çöküşü artık piramidin çok büyüyüp dengesiz bir hal almasıyla başlar.

PONZİ SİSTEMİNİN KURUCUSU CHARLES PONZİ KİMDİR?

Charles Ponzi, İtalyan iş adamı ve dolandırıcı. Ponzi 1903 yılında ABD'ye taşınmış olup kurduğu ponzi oyunu ile ABD tarihinin en ünlü dolandırıcılarından biri olmuştur.

Dolandırıcılığı kamuoyuna duyuran ise “Sisi” olarak tanınan Seyhan Soylu. Seyhan Soylu sosyetedeki Ponzi Piramit Zinciri ve Mine Özkan’a ilişkin dosya oluşturdu ve başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere devletin tüm kurumlarına bu dosyayı gönderdi. Seyhan Soylu ise, bu konuyu gündeme getirdiği için ölümle tehdit edildiğini söyleyerek, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’dan koruma talep etti.

İşte Savaş Kalafat’la beraber TMS tarafından satılan eski Samanyolu Tv'nin frekansında yayın hayatına devam eden Metro TV'de Baba Haber isimli gündem yorum programı sunan Seyhan Soylu’nun konu ile ilgili Whats App yazışmaları:

 

sisi1.JPG

 

sisi2.JPG

 

sisi3.JPG

 

sisi4.JPG

 

 

ponzi.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum