Bir üniversitede daha kişiye özel ilan!

Bir üniversitede daha kişiye özel ilan!

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinin ardından bir üniversitede daha kişiye özel ilan iddiası ile gündeme geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kişiye özel ilan iddiası ile gündeme geldi. Üniversitenin internet sitesinde yayınlanan ve 4’ü profesör olmak üzere 14 akademik personel istihdam edeceğini duyurduğu ilanın ikisi, ‘kişiye özel’ olduğu gerekçesiyle tepkilere neden oldu.

Hürriyet Gazetesi’nden Gülseven Özkan'ın haberine göre; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin de kişiye özel ilan verdiği ileri sürüldü.

Fethiye Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü’ne alınacak yardımcı doçent için ‘Güneşten korunma programının adölesanların güneşten korunma davranışına etkisi ve okul sağlığı hemşireliği alanında çalışmaları olmak’ şartı yer aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’ne alınacak yardımcı doçent için de, ‘Çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği alanında doktora yapmış olmak’ ve ‘Kanserli çocuklarda oyun temelli hemşirelik modeli konusunda çalışmaları bulunmak’ şartlarının arandığı belirtildi. YÖK’ün Ulusal Tez Merkezi’ne göre bu konularda tez yazan birer kişi bulunuyor.

Konu ile ilgili iddialara cevap Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’dan geldi.

Harmandar, “Kesinlikle kişiye özel ilan vermiyoruz. Ben de gerekli incelemeyi yapacağım. Eğer böyle bir durum varsa ilanı iptal ederiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.