Bisikletli kadınların belgeseli

Bisikletli kadınların belgeseli

Türkiye’nin yedi bölgesinden gündelik hayatında bisiklet kullanan kadınların hem eğlenceli hem de bir o kadar renkli hikayesini anlatan ‘Benim Bisikletim Benim Şehrim Film’ belgeseli 1 günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde seyirci ile buluşuyor.

‘Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ topluluğunun düzenlediği etkinliğe, rengarenk bisikletleri ile gelecek katılımcılar, bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanımının çok daha fazla yaygınlaştırılmasını hedefliyor. 

 

 

Belgesel filmi, Türkiye'de ilk kez gündelik hayatta ve iş yaşamında, sosyal alanda ve toplum içinde, aile içerisinde ve ilişkilerinde, bisikletin varlığına sadece kadınların perspektifinden bakıyor ve Türkiye’deki kadın, bisiklet, yaşam ve kent bağını ortaya koyan bir belge niteliği taşıyor.

 

Bisikletle ilk karşılaşmalarını, bisikletin gündelik hayatlarındaki yerini, sosyal etkileşimlerindeki etkisini ve bu süreçte ailelerinin destek ve tepkilerini açığa çıkaran hikayeleriyle, Türkiye'de bisikletli kadınların yolcuğunun bilinen veya bilinmeyen gerçeklerini anlatmayı hedefleyen filmin yönetmeni kendisi de bir bisikletli olan Ufuk Aydın.

 

 

Filmin yapım sorumluları ise Bisikletli Kadın İnisiyatifi topluluğunun aktif üyeleri. Kadınların bisiklet ve kentle ilgili hikâyelerinin belgelendiği film gösteriminin ardından yönetmenle söyleşi de gerçekleştirilecek. 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.