Bitcoin rekor kırdı

Bitcoin rekor kırdı

Bitcoin'un değeri son üç ayda baş döndürücü hızla arttı. Bazı çevreler 60 bin doları geçen Bitcoin "balonun patlamasından" çekiniyor.

Kripto para Bitcoin bugün yeni bir rekora imza atarak 60 bin dolar sınırını geçti.

CoinMarketCap internet sitesi, Bitcoin’un değerinin TSİ 21.35'te 60 bin 194 dolar olduğunu duyurdu. Sanal para, son üç ayda değerini üç kat artırdı. Bir Bitcoin aralık ayı ortalarında 20 bin dolar ediyordu.

Bitcoin uzmanlarına göre, bu değer artışı, ABD’nin Kongrede kabul edilen 1.900 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma planından kaynaklanıyor.

Uzman çevreler, Bitcoin sanal parasının değer kazanmasını, ABD’de tüketimi canlandırmak için dağıtılacak 1.400 dolarlık çeklere bağlıyor. Bu yardımlar, küçük yatırımcılara paralarının bölümünü Bitcoin yatırımı yapmaya ayırmasını sağlayacak. 

Ancak kripto paranın böylesine hızlı değer kazanması, bazı piyasa gözlemcilerini de kaygılandırıyor ve bu çevreler, Bitcoin’un değerinde “hızlı bir düzeltme olmasından, yani balonun patlamasından” çekiniyor.

Bazıları Bitcoin piyasasının oynaklığından çekinirken, diğerleri de durumun, fiyatların 2018'in başlarında çökmeden önce daha da güçlü bir şekilde yükseldiği 2017'den çok farklı olduğuna inanıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Ajans Bizim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.