Bıyık bırakan memurlar görevden uzaklaştırıldı!

Bıyık bırakan memurlar görevden uzaklaştırıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak çalışan 4 kamu memuru bıyıklarını kesmedikleri için görevlerinden uzaklaştırıldı.

Ankara Esenboğa Havalimanında görevli 4 personel Genel Müdürlüğün çıkardığı tamim kapsamında 'Personel bıyıkla görev yapamaz' şeklindeki maddesine riayet etmedikleri gerekçesiyle görevlerinde uzaklaştırılıp haklarında soruşturma açıldı.

Görevden uzaklaştırılan aynı zamanda Ulaştırma ve Havacılık Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı da Ardahanlı hemşerimiz Yener Kardeş ve 3 sendika üyesi Genel Müdürlüğün keyfi davranıp yönetmelikte olmayan bir maddeyi kendilerine dayattığını söylediler.

Konuyla ilgili Sendika Başkanı sıfatıyla açıklama yapan Yener Kardeş, Genel Müdürlüğün çıkardığı tamimin yasalara aykırı olduğunu, Türkiye Cumhuriyetinde kılık kıyafet serbestisinin olduğunu, hele hele bıyık konusunda yönetmeliğin son derece açık olduğunu beyan etti.

KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLERİNİN HAKLARI ENGELLENDİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin haklarını engelleyici yaklaşımı Devlet Personel Başkanlığının Yazısı ile ortaya konduğunu söyleyen Sendika Başkanı Kardeş, " Koruma Güvenlik Görevlilerinin Kılık Kıyafeti hakkındaki hukuki dayanağı olmayan engelleyici talimatların konuda tek yetkili kurum olan Devlet Personel Başkanlığının yazısı ile artık son bulmuştur.

Hiç bir tereddüde ve yoruma dahi yer bırakmadan Koruma Güvenlik Görevlilerinde 'KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA ÇALIŞAN PERSONELİN KILIK VE KIYAFETİNE DAİR YÖNETMELİK'in genel hükümlerine tabi olduğu ve madde hükümlerinde aynen Madde 2 - Bu Yönetmelik, genel ve katma bütçeli kurumlar, mahalli idareler, döner sermayeli kuruluşlar ve kamu iktisadi teşebbüsleri ile bunların iştirakleri ve müesseselerinde çalışan her sınıf ve derecedeki memurlar, sözleşmeli ve geçici görevle çalışan personel ile işçilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenlenmesine ilişkin esasları kapsar.

Madde 3- C ) 'Sözleşmeli Personel' deyimi, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası, 5434 sayılı Kanuna 1101 sayılı Kanunla eklenen Ek 5 inci maddenin son fıkrası ve özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak 2 nci madde kapsamına giren kurum ve kuruluşlarda çalışanlarla 6/11/1980 gün ve 2333 sayılı Kanuna göre çalışanları ifade eder'' denmektedir. Yine anılan yönetmeliğin b. Erkekler; Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar kapalı, temiz ve boyalı giyilir. Sandalet veya atkılı ayakkabı giyilmez. Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur.

Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez. Hizmet gereğine uygun olarak verilmişse tek tip elbise giyilir şeklindedir.' diye konuştu.

CİMER DE BİZİ HAKLI GÖRDÜ

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne durumu aktardıklarını ve CİMER'in kendilerini haklı çıkardığını söyeyen Başkan Kardeş, 'CİMER kanalı ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün yazısıyla Emniyet Hizmetleri sınıfı kılık kıyafetinin hükümlerine de tabi olmadığımız ortaya konmuştur. Dolayısıyla Koruma ve Güvenlik Görevlileri hakkında mevzuata aykırı olan hakları engelleyici talimatlar yok hükmündedir. Kamu Çalışanlarına Duyurulur' şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.