Biz bile şok yaşadık

Biz bile şok yaşadık

MHP'li Meral Akşener, Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle özellikle AK Parti'ye oy verenlerin çok büyük bir travma ve şok yaşadıklarını söyledi.

Refah-Yol hükümetinin İçişleri Bakanı olarak görev yapan Meral Akşener, 28 Şubat sürecinde ‘dik’ duran isimlerin başında geliyordu. Demokratik tavrı sebebiyle askerlerin hedefi haline gelmişti. Gazetelerin manşetlerini süsleyen ‘üst düzey askeri yetkililer’ Akşener’i ağza alınmayacak sözlerle tehdit ediyordu. 28 Şubat’ı iliklerine kadar yaşamıştı. Meral Akşener, dün seçim çalışmaları kapsamında Amasya’ya geldi. Burada partililere seslendi. Konuşmasına Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları nedeniyle özellikle AK Parti’ye oy verenlerin çok büyük bir travma ve şok yaşadıklarını söyleyerek başladı. Akşener, “Bir başka partinin milletvekili olarak bizler bile şok yaşadık. Bu ülkenin tarihinde asla bir vatandaşın oy versin veya vermesin bu ülkenin başbakanının böyle bir konuşma yapabilir olmasını kabul etmesi mümkün değil. ‘Ya doğruysa’ konusu insanımızı müthiş etkilemiş durumdadır. Burada işin ‘yaptın yapmadın’ boyutunun dışında, Sayın Başbakan bu milletin ruh sağlığı açısından, kendisine oy veren seçmenin inancı, ruh sağlığı ve bu ülkeye olan umudu açısından gereğini yapması lazım. Şimdi bu etkilenmeyi ben anlıyorum. Milliyetçi Hareket Partililer de anlamalıdır.” ifadelerini kullandı. Başbakan’a yargıda aklanmayı tavsiye eden Akşener, “Başbakan’a düşen iş yargı yoluyla aklanma yolunu açmalıdır. Türkiye milleti böyle bir şeyi hak etmiyor. Dünyanın bütün önemli gazetelerinin başlıklarında Sayın Başbakan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen o konuşmayla çalkalanıyor.” uyarısında bulundu.


Meral Akşener’in gündeminde 2 gün önce yapılan son MGK’da alınan ‘Ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür’ kararı da vardı. 28 Şubat’ta yaşananları hatırlattı. Aktörlerin değiştiğini ancak sürecin devam ettiğini anlattı. Şunları söyledi: “28 Şubat MGK toplantısında, 18 maddelik bir tasfiye kararı çıkmıştı. Bugün işbaşında bulunan arkadaşlar, rahmetli Erbakan hocayı yeterince direnmemekle suçlamışlardı. Allah’ın sopası yok! Bir gün evvelki MGK toplantısında bir karar çıktı. O günün Refah Partililerinin savunduğu dille söylüyorum. Silahların gölgesinde yumuşatılmaya gayret edilerek imzalanmış metin. Bu sefer rahmetli Erbakan’ı suçlayan bu ekiple yeniden irtica kovalamaya başlıyorlar. Haksızlık yaparsın yaparsın böyle ayağına dolanır. Dolayısıyla o gün ile bugün arasında sadece aktörler değişti. Dün askerler vardı, belinde silah vardı, ondan korkuldu deniliyordu. Bugün belde silah yok ama milli iradenin temsilcileri bir karar verdi, irticai örgüt suçlaması. En sonki MGK toplantısında alınan çok enteresandır.”

15 İL ÖZERKLİĞİNİ İLAN EDECEK

MHP’li vekil, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında Doğu ve Güneydoğu’da bulunan 15 ilin özerkliğinin ilan edileceğinin son günlerde dillendirildiğini hatırlattı. Vatandaşların ona göre oy kullanmaları gerektiğini kaydetti. HSYK yasasını da eleştiren Akşener, “İleri demokraside hukuk, kanun yapma yetkisi mecliste, uygulayacak hakimler. Yürütmenin böyle bir şeyi olabilir mi? Adalet Bakanı, canının istediğini atayacak, canının istediğini alacak. Böyle bir şey olamaz. Ama en son dönemlerdeki meşhur kelimeyle söyleyeyim, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bunu jet hızıyla imzalaması manidar.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.