“Black Friday”den sonra şimdi sıra “Siber Pazartesi” de

“Black Friday”den sonra şimdi sıra “Siber Pazartesi” de

Alışveriş çılgınlığı olarak nitelendirilen Black Friday sadece ABD’yi değil, Türkiye’yi de etkiledi. Büyük indirimlerle alışveriş yapmak isteyen bazı tüketiciler, umduğunu bulamadı. Alışveriş çılgınlığı 27 Kasım'da da “Cyber Monday” ile devam edecek

 

Alışveriş çılgınlığı olarak nitelendirilen Black Friday (Kara Cuma) sadece ABD’yi değil, Türkiye’yi de etkiledi. Pek çok alışveriş sitesi çökerken, büyük indirimlerle alışveriş yapmak isteyen tüketiciler, umduğunu bulamayınca hayal kırıklığıyla karşılaştı. Tüketiciler için alıveriş çılgınlığı 27 Kasım Pazartesi günü “Cyber Monday” ile devam edecek.

ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma olan ve markaların ürünlerini bugüne özel kampanyalı fiyatlardan satışa sunduğu “Black Friday”de, dünya yüzde 80’leri aşan oranlardaki indirimlere koştu.

Son yıllarda Türkiye’deki teknoloji başta olmak üzere moda, giyim,  aksesuar, ev eşyası gibi perakende ve online satış kanallarındaki mağazaların da katıldığı “Yerli Black Friday”de ise tüketicilerin ilgisi internet sitelerinin çökmesine sebep oldu.

-“TÜKETİCİ UMDUĞUNU BULAMADI”-

Pek çok alışveriş sitesi çökerken, büyük indirimlerle alışveriş yapmak isteyen tüketicilerin bir kısmı ise, umduğunu bulamayınca hayal kırıklığı yaşadı.

Tüketicilerin bugünün özelinde en çok talep ettiği “indirimli akıllı telefonlarda” marka ve model sayısı ile indirim oranları oldukça sınırlı kalırken, yerli tüketicilere yönelik Black Friday kampanyaları yapan şirketlerin online satış kanallarına gelen yoğun trafik, bu sitelere gün içinde zaman zaman erişim sorunu yaşattı.

Black Friday’in indirim kampanyasından çok, reklam mecrasına döndüğü Türkiye’de, “çılgınlık” furyasına inşaat sektörü bile katıldı. Bazı gayrimenkul şirketleri, yüzde 10’luk standart indirimlerini “Konutta Black Friday’e özel indirim” adıyla sunum yaptı.

-“ELEŞTİRİ YAĞMURU”-

Türkiye’nin “Kara Cuma”sında özellikle online sitelerin sunduğu indirimler, tüketicilerin de eleştiri yağmuruna yol açtı. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, bir önceki hafta fiyatlarını yüzde 20 artırıp, bu fiyat üzerinden yüzde 20’lik indirim yapan kanalları, Black Friday fırsatçılığı yapmakla suçladı. ABD’deki gibi yüzde 80’lik indirimler ise hediye aksesuar kampanyalarıyla sınırlı kaldı.

ABD Ulusal Perakendeciler Birliği’ne göre bu yılki Kara Cuma’da 115 milyon kişinin alışveriş yaptığı tahmin edildi. Araştırmalara göre, Kara Cuma’da e-ticaret sitelerinin ziyaretçi trafiği yüzde 65, işlem sayıları yüzde 170 arttı.

-ASIL REKOR “SİBER PAZARTESİ” İLE GELECEK-

27 Kasım Pazartesi günü gerçekleşecek olan online alıveriş çılgınlığı ‘Cyber Monday’de ise bu yıl satışların yüzde 16.5 artışla 6.6 milyar dolara ulaşıp tarihi rekorunu kıracağına kesin gözüyle bakılıyor.

Siyasetcafe.com

Kaynak:habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.