Blue Origin'den Elon Musk'ı kıskandıracak hamle!

Blue Origin'den Elon Musk'ı kıskandıracak hamle!

Blue Origin isimli şirket New Shrpard isimli roketi fırlattı. Bu fırlatışla en yüksek roket fırlatma hedefine ulaşılmış oldu.

Amazon markasının  CEO'su olan  Jeff Bezos'un sahip olduğu şirket Blue Origin Elon Musk’ı kıskandıracak bir çalışmaya imza attı. Geçtiğimiz aylarda Space X ve Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk uzaya araç göndermiş ve tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. 

348 bin fite yükseldi
Blue Origin şirketi de tıpkı Space X şirketi gibi odağında uzay görevleri üzerine çalışmalar yapıyor. Blue Origin isimli şirket ilk test uçuşunu 2018 yılında gerçekleştirdi. Blue Origin roketi 348 bin fite yükselirken, firma bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarda bu zamana kadar ki en yüksek mesafeye de erişilmiş oldu. 

Test uçuşu resmi sitede yayınlandı

Gerçekleşen projeye, New Shepard adı verildi. Space X şirketinin Falcon 9'u gibi bu roketlerde de yeniden kullanılabilir özelliğiyle tasarlandı. New Shepard bu çalışmayla önemli bir başarıya da imza atmış oldu. 
Bu roketler 8 kez üst üste kullanıldı. Roketin uç kısmında bulunan kapsülün fırlatılmasının ardından tıpkı Falcon 9 roketleri gibi bu roketlerde dikey bir şekilde iniş yaptı. Roketin test uçuşu ise Blue Origin şirketinin resmi sitesinde yayılandı. 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.