BM çark etti: "Mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen destek artırılsın" dedi

BM çark etti: "Mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen destek artırılsın" dedi

Türkiye'den çıkmak isteyen mültecilerin engellenmemesi ve sınırların açılması Birleşmiş Milletler'i harekete geçirdi. BM üye ülkelere, "Türkiye'ye mülteciler konusunda desteği artırın" çağrısını yaptı

33 askerimizin İdlib’de şehit olmasının ardından Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere müdahale edilmeyeceğini açıkladı. BM ise "Türkiye'ye mülteciler konusunda destek artmalı" çağrısında bulundu.

ÖMER ÇELİK’İN AÇIKLAMASI ETKİLİ OLDU

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün akşam yaptığı açıklamada "Türkiye'nin yeni gelen mülteci baskısını taşıyamayacağını söylemiştik. Bu yapılan saldırılar neticesinde Türkiye'nin içindekiler Avrupa'ya doğru hareketleniyorlar. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz" ifadelerine yer verdi.

 

SURİYELİLER SINIRLARA AKIN ETTİ

Türkiye, bu haberin ardından Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin engellenmeyeceğini açıkladı. Bu karar sınır kapılarının başta Suriyeliler olmak üzere mültecilere açılması anlamı taşıyor.

 

BM’DEN ANLAMLI ÇAĞRI

 Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası topluma Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen desteğin sürdürülmesi ve artırılması çağrısında bulundu.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Babar Baloch, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ve İdlib'deki Suriyeli sivillere ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Baloch, Türkiye'nin 3,6 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Suriye'nin komşu ülkelerine Suriye'den gelen sivillerin "kabul edilmesi" çağrısında bulunduklarını anımsatan Baloch, "Dolayısıyla bu çağrımızı uluslararası toplumu da içine alacak şekilde genişletiyoruz. Türkiye'ye verilen desteğin sürdürülmesi ve hızlandırılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.