BM Hakiminden ilginç itiraf, 'Beni Türkeş yerleştirdi'

BM Hakiminden ilginç itiraf, 'Beni Türkeş yerleştirdi'

FETÖ'nün Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (Uluslararası ceza mahkemelerinin soykırım davalarına bakan mahkemesi) Hâkimliğine kadar sızdırdığı Aydın Sefa Akay açıklamaları ile bir kez daha şaşırttı. FETÖ elemanlar

BENİ ONLARIN İÇİNE TÜRKEŞ YERLEŞTİRDİ


FETÖ'nün Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması (Uluslararası ceza mahkemelerinin soykırım davalarına bakan mahkemesi) Hâkimliğine kadar sızdırdığı Aydın Sefa Akay açıklamaları ile bir kez daha şaşırttı.FETÖ elemanlarının kullandığı  Bylock programını Burkina Faso Dışişleri Bakanı Djibrill Bassole ile görüşmek için indirdiği iddiasını tekrarlayan Akay, yine mason olduğunu öne sürerken, "Beni masonların içine merhum Alparslan Türkeş yerleştirdi" dedi.



"ÜLKÜCÜYÜM"


Edinilen bilgilere göre, bir AK Partili vekil, cezaevine konulan Hakim Aydın Sefa Akay ile görüştü. Görüşmesinde FETÖ ile ilgisinin olmadığını ifade eden Akay, Bylock programını da google'dan indirdiği açıklamasını tekrarladı. FETÖ elemanlığını reddeden ancak Mason olduğunu itiraf eden Akay, AK Partili milletvekiline, " Ben Ülkücüyüm. Mason olmamı da  merhum Başbuğ Türkeş istedi. Masonların içinden merhum Türkeş'e bilgi veriyordum. FETÖ ile alakam yok" diye konuştu.



GÜL, DÖNEMİNDE YILDIZI PARLADI


Öte yandan Aydın Sefa Akay'ın Ankara'da bir süre avukatlık yaptığı, Romanya ile ithalat ihracat işi yapmaya çalıştığı ancak başarısız olunca bıraktığı öğrenildi. İkinci eşinin eski bir gazeteci olduğu öğrenilen Akay'ın  kayınbiraderi aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı'nda avukat olarak göreve başladığı ifade edildi. Bir süre ANAVATAN Partisi İl örgütünde Disiplin Kurulu Başkanlığı da yapan Akay'ın dışişlerindeki yıldızının dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte parladığı ve hızla yükseldiği bildirildi.



NE DEMİŞTİ


'FETÖ üyeliği, anayasal düzeni değiştirmeye kalkışmak ve adam öldürmek’ iddiasıyla gözaltına alınan Akay, 26 Eylül’de Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de sorgulandı. 7 sayfalık ifadesinde, ‘Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği’ üyesi olduğunu belirten Akay, “Benim ve ailemin FETÖ/PDY terör örgütü ile bir bağlantısı olamaz ve yoktur” demişti.  Akay, yöneltilen bazı soruları da şöyle yanıtlamıştı:



GOOGLE’DAN İNDİRDİM


“(ByLock programı kullanıyor musunuz) 2015 Aralık’ta eski Burkina Faso Dışişleri Bakanı Djibrill Bassole’nin isteğiyle bu programı Google Play Store’den indirdim ve 3-4 ay aynı şahıs ve Herve Zongo ile masonik konularda yazıştık.”

 

(Şifreli haberleşme olarak kullanılan ByLock isimli programdan nasıl haberdar oldunuz) Bu programı bir şifreleme girmeden sadece Google Play Store’den indirdim ve kullandım.


(İkametinizde bulunan Ekrem Dumanlı ve Fetullah Gülen’e ait kitaplar hakkında ifadenizi veriniz) Kütüphanemde 2 binin üzerinde kitabım vardır. Yaşam biçimim ve çevrem icabı bunlarla ilgim olması eşyanın tabiatına aykırıdır.


(Yurtdışına gittiniz mi, ABD’ye gidip geldiniz mi) Görevim icabı sayısız denebilecek kadar yurtdışına gittim en son 12-16 Eylül 2016 tarihinde İsrail’e gittim. 1989-1993’te görev icabı ABD’ye gittim ayrıca 1994’te geçici görevle bulundum. Kaynak :AVAZTÜRK/ Ali Çavuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.