BM’den Türkiye’ye acil ‘Cemal Kaşıkçı’ çağrısı

BM’den Türkiye’ye acil ‘Cemal Kaşıkçı’ çağrısı

Sıcak Gelişme… Birleşmiş Milletler, iki ülkeye kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili acil bir çağrıda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

2 Ekim’den beri kendisinden haber alınamayan kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için Birleşmiş Milletler’de devreye girdi. BM, kayıp Arap gazeteciyle ilgili yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan ve Türkiye hızlı soruşturma yürütmeli" çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu, "Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının ortadan kaybolmasından çok ciddi endişe duyuyoruz" açıklamasını yaptı. BM, aynı açıklamada Cemal Kaşıkçı'nın akıbetinin bir an önce ortaya çıkarılması için Türkiye ve Suudi Arabistan'a çağrı yaparak, hızlı bir soruşturma yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

TRUMP: ENDİŞELİYİM

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin üst düzey yetkililerinin Suudi Arabistan ile iletişime geçtiğini belirterek, "Suudi Arabistan hükümetine konu hakkında derinlemesine bir araştırma yapmaları için çağrıda bulunduk" demiş, ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta son olarak Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluk binasında görülen daha sonra kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamada bulundu.

Trump, "Endişeliyim, duyduklarımdan memnun değilim. Umarım mesele çözülür. Şu an için kimse hiçbir şey bilmiyor. Şu an için bazı kötü senaryolar ortalıkta yayılıyor, bunlardan hoşlanmadım" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.