Bodrum'da alevler evlere sıçradı! Mahalleli denizden tahliye ediliyor

Bodrum'da alevler evlere sıçradı! Mahalleli denizden tahliye ediliyor

Günlerdir alevlerle mücadele eden Bodrum'un Mazı Mahallesi'nde mahalle sakinleri lüks yat botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleriyle güvenli bölgelere tahliye ediliyor.

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'nde dün başlayan yangın etkisini arttırarak, Bodrum Mazı Mahallesi'ne sıçradı.

Gece boyunca etkisini sürdüren yangın Mazı Mahallesi'nde yerleşim yerlerini tehdit etti. Yangının iyice şiddetlenmesi ve etrafı saran dumanlar nedeniyle mahalle sakinlerinin deniz yoluyla tahliyesine başlandı. Tur tekneleri ile alınan 40 kadar kişi, Çökertme Koyu'na getirildi.

 

tt-005.jpg

 

''ALEVLER BİR ANDA ÇOĞALDI''

 

Köylülerin arasında bölgedeki bir pansiyonda kalan turistlerinde bulunduğu belirtildi. Mahalledeki bir pansiyonda çalışan Feridun Akalar, "Sabah bu kadar değildi alevler. Birden çoğaldı. Karayolu'nu alevler sardığı için araçlarımıza orada kaldı ulaşamadık. Bizler de denizden tahliye ediliyoruz, Alevler Hurma ve Çökerme mahallelerine doğru ilerliyor" dedi.

 

tttt-002.jpg

 

Mazı Mahallesi, dün çıkan Bodrum yangınında Mazı mahallesi gece tahliye edilmişti ancak alevlerin kontrol altına alınması üzerine köylüler tekrar evlerine dönmüştü.

 

gh-002.jpg

 

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

 

Tam bir seferberlik ilan edilen bölgede lüks yatların botları, günübirlik gezi ve balıkçı tekneleriyle, İnce yalı mevkiinden vatandaşların tahliyesine devam ediliyor.

 

t-012.jpg
 


 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.