Bodrum'da şiddetli deprem !

Bodrum'da şiddetli deprem !

Bodrum'da 6.3 büyüklüğünde deprem!

  Bodrum'da 6.3 büyüklüğünde deprem!Muğla açıklarında saat 01:31'de meydana gelen deprem çevre illerden hissedildi.


Muğla’da Bodrum yakınlarında çok şiddetli deprem olduğu öğrenildi. AFAD depremin büyüklüğünün 6.3 olduğunu aktardı. İlk depremin ardından 5.1 ve 4.6 büyüklüğünde artçılar yaşandığı kaydedildi. Su seviyesi denizden bir metreden fazla yükseldi.


MERKEZ ÜSSÜ ONİKİ ADALAR


Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgiye göre merkez üssü Oniki Adalar olan ve yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti 6,8 olarak kaydedildi
Kandilli Rasathanesi ise depremin 10 kilometre derinlikte 6.8 büyüklüğünde gerçekleştiğini açıkladı. Ancak rasathane daha sonra rakamları revize ederek 6.2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 0152'de Gökova'da 4.4, saat02.00'da Bitez Bodrum'da 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Akyarlar'da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı şoklar ile bölge beşik gibi sallandı.





Muğla ve Bodrum'da bazı noktalarda elektrikler kesildi. Halk sarsıntının ardından sokağa çıktı. Öte yandan Gümbet bölgesinde otelleri su bastı, su seviyesi denizden bir metreden fazla yükseldi. Depremin ardından Bodrum Devlet Hastanesi ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Denizin yükselmesinin ardından yollar sular altında kaldı:
 
Muğla Valisi Esengül Civelek ise depremin ardından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar deprem sonrasında intikal eden herhangi bir olumsuzluk yok. Ancak depremin getirdiği endişeyle vatandaşlarımız sokaklarda. Deprem sırasında atlayan vatandaşlarımızın incinmesiyle hastaneye başvuran vatandaşlarımız var ama çok değil birkaç kişi. Bir yaralanma şeklinde değil. Kent genelinde depremin etkisiyle olarak olumsuz herhangi bir durumu yaşamadığımızı ifade edebilirim. Detaylı bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
 
Bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'da yol çökmeleri olduğunu ve bazı makilik alanlarda yangınlar meydana geldiğini ifade etti. Kocadon can kaybı konusunda bir bilgi olmadığını söyledi. Ayrıca Bodrum'da aşırı yüklenme nedeniyle GSM hatlarında kesinti olduğu belitilirken, bazı eski binalarda da çatlaklar oluştuğu görüldü.

YANGIN ÇIKTI
 

 
 
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de “Uzun süren ve oldukça şiddetli hissedilen bir deprem oldu. Ama bu sadece kıyılarımızda değil Muğla merkez dahil bütün 13 ilçemizde hissedildi. Bir can kaybı yok büyük hasar yaratan yıkım yok. Birkaç kuru duvarda yıkıntılar var. Trafolardaki elektrik bağlantı hatlarındaki kopmalar nedeniyle yangınlar var. Bunlara anında müdahale ettik. Bu kadar şiddetli depreme karşın olumsuz bir bilgi almadık. Bazı vatandaşlar pencereden atlamak suretiyle kırıklar oluştu vücutlarında. Onlar tedavi altına alındı” ifadelerini kullandı.
Bodrum Güllük'te bir caminin etrafı minarenin yıkılması riskine karşı boşaltıldı.



Depremin ardından Bodrum limanı böyle görüntülendi:


TÜM HEKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI


Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından ilçedeki tüm hekimler göreve çağrıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Bodrum açıklarında 10 kilometre derinlikte meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin ardından ilçede yaşayan herkes binalardan çıktı. Turizm sezonu olması dolayısıyla yoğunluğun oldukça fazla olduğu Bodrum’da şu an itibariyle deprem sırasında atlama ve düşme neticesi yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Depremin hemen ardından Bodrum Devlet Hastanesi tahliye edilirken, yaralılara da hastane bahçesinde müdahale ediliyor. Bu arada yaralananların çoğunun ayağında sıkıntısı olduğu ve bu kişilerin ayaklarının alçıya alındığı görüldü. Hastane otoparkı tahliye edildi.





Depremin ardından Bodrum Devlet Hastanesi’nde yaşanan yoğunluk nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi Otoparkı’nda bulunan tüm araçlar tahliye edildi. Bölgeye gelen UMKE ekipleri tarafından hastane bahçesine acil müdahale çadırları kurulmaya başlandı. Bu arada, bazı bölgelerde deniz seviyesinin yükseldiği iddiaları halk arasında paniğe neden oldu. Öte yandan, Bodrum Kaymakamlığı tarafından vatandaşların binalara girmemesi yönünde uyarılar yapılıyor. Depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bitez ve Akyarlar'da elektrikler kesilirken, telefon hatlarının da zaman zaman kesintiye uğradığı Bodrum Yarımadası'nda panik devam ediyor.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.