Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu sessizliğini bozdu! İstifa edecek mi?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu sessizliğini bozdu! İstifa edecek mi?

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atama protestolarının hedefindeki Melih Bulu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Asla istifayı düşünmüyorum.'' dedi.

Melih Bulu'nun 2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilmesi öğrenciler tarafından kabul görmedi.

O günden beri üniversite içerisinde başlayan olaylar ise başta Kadıköy ve Beşiktaş olmak üzere sokaklara da sıçradı. Onlarca kişi gözaltına alındı, bir kısmı ise serbest bırakıldı.

 

"İSTİFA ETMEYİ ASLA DÜŞÜNMÜYORUM"

 

Olayların odağındaki isim Melih Bulu ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulunan Bulu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" yanıtını verdi.

 

"REKTÖRLÜK BİNASININ KAPILARINI BİLE TUTTULAR"

 

Bulu sözlerine şu ifadelerle devam etti:

 

'İlk gün ne diyorsam aynısını demeye devam ediyorum Nagehan Hanım. Bakın dün daha önce olmayan bir şey oldu, rektörlük binasının tüm kapılarını tuttular. Benim dışarı çıkmamı engellemeye çalıştılar. Çocuklarla görüşmeyi denedim, onlara aranızdan bir ekip seçin, gelin konuşalım, dedim, kabul etmediler, benim onların yanına gitmemi istediler. Ancak çok kalabalıktı, bunu emniyet ve benim koruma polisim güvenlik açısından riskli buldu, sizi koruyamayız dediler. Sonuçta abluka bitmedi. Defalarca çağrı yapmamıza rağmen bitmedi. Ben eve gidemediğim için polisin müdahalesi şart oldu.'

 


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum