Boğaziçi Üniversitesi’nde tehlikeli provokasyon: 16 kişi gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi’nde tehlikeli provokasyon: 16 kişi gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olaya ilişkin 16 kişi gözaltına alındı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması dün protesto edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü protesto gösterileriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan şahıslardan, gösteriler sırasında “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Görevli Memura Mukavemet” suçlarını işledikleri tespit edilen 28 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığını açıkladı.

13 ilçede 24 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 17 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili çalışmalar devam ederken İçişileri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı gözaltına alınanlardan sadece 2 kişinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğunu belirtti.

 

bogazici-universitesi-karisti-h32505-ae50b.jpg

 

Çataklı, "Aralarında MLKP dahil terör örgütleri ile bağlantısı olduğu tespit edilen kişiler var." dedi.

 

Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

 

"Polisimiz yıl boyunca canla başla çalışırken sürekli yıpratıldık. Önce mahalle bekçilerimize yönelik ardından da polisimize yönelik karalama çalışmaları yürütüldü. Bunlara devlet ciddiyeti ile cevap verdik. Yine bir hafta kadar önce çıplak arama diye mesnetsiz bir iddia öne sürdüler.

Yine Boğaziçi Üniversitesinde nereden planlandığı belli olan bir slogan atılmıştır. Bu Boğaziçi Üniversitesi'ne yakışmamıştır. Günde çağrı hattımıza binlerce ihbar geliyor ama polis imdat şeklinde geliyor.

Bizi, çoluğumuzu çocuğumuzu bu polisler koruyor. Dünya ölçeğinde başarı karnesi olan bir kurumumuzdur."

 

polis-003.JPG

 

Öte yandan olayların iç yüzünü ise Ömer Salim Arslan isimli Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi sosyal medya hesabından anlattı. 

Polislerin güney kampüse Boğaziçi Üniversitesi kimliğiyle girilmesini istediğini ancak Boğaziçili olmayan kitlenin 'Kimlik göstermeyeceğiz' diye polislere bir şeyler fırlattığını belirten Arslan, "Boğaziçi polarlı ama muhtemelen Boğaziçili olmayan bir kişi güvenliğe kafa attığı için gözaltına alındı. Öğrencilerin arasına karışamayan ve PKK sloganları atan kitleye polis müdahalesi gerçekleşti. Koordineli bir eylem yürütülmeye çalışılırken bir yandan da politik devrimcilik yapma peşinde olanlar var." dedi.

 

asa-013.jpg

 

Kimliği olanların güney kampüse girip rektörlüğe giderek slogan attığını belirten Arslan, "Kesin bilgi olmasa da Melih Bulu'nun camdan el salladığı söyleniyor." ifadesini kullandı.

Halk TV, KRT TV ve TELE1'in canlı yayın yaptığına ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da eylemde yer aldığını ifade eden Arslan, basın açıklaması kısmında üniversite öğrencilerinden çok başka üniversite öğrencilerinin konuştuğunu söyledi.

 

Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Olayları hala anlamayanlar olduğu için bir açıklama yapayım. Bugün rektörün olduğu kampüse sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri alındı. Boğaziçili olmayan kışkırtma hedefindeki kitle içeriye girmek için polislere saldırdılar. Bunun üzerine polis araç giriş kapısını kelepçeledi ve saldırgan provokatörlere gaz kullandı.

 

dsadasda.jpg

 

"KENDİNİ BOĞAZİÇİLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞAN TERÖRİSTLER VARDI"

 

Yani bir grup terörist, bir grup Boğaziçi öğrencisinin düzenlediği eylemi trollediler. Ben polisimizin ne kadar alttan aldığını açıkça hissettim. Zaten polisin kötü niyeti olsa ikinci saatin sonunda değil basın açıklamasının başında müdahale ederlerdi.

Oradaki Boğaziçili öğrencilerin isteği, rektörlük önünde eylem yapıp cumhurbaşkanı tarafından atanan değil de üniversite tarafından seçilen bir rektör ile yönetilmekti. Whatsapp ve Telegram gruplarında Einstein da gelse atama ile rektör kabul etmeyiz diyen öğrenciler de vardı. Bir whatsapp grubunda dışarıdan bir odtülünün yazdığı saçmalığı şu görsele bakarak anlayabilirsiniz.

 

polis1.JPG

 

Kısacası, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri terörist değildir ama bugünkü eylemde kendini Boğaziçili göstermeye çalışan teröristler de vardı. Biz Boğaziçililer olarak vatansever ve polisseveriz. Üniversitemiz Türkiye'nin bir değeridir.'

 

polis2.JPG

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.