Boğaziçi'nde Kabe provokasyonu: 5 kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

Boğaziçi'nde Kabe provokasyonu: 5 kişi gözaltında, 2 kişi aranıyor

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin önünde İslam dininin kıblesi olan Kabe-i Muazzama'ya ait bir fotoğraf sergi adı altında yerlere serildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Kabe fotoğrafını yere serenler hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı kaydedildi.

 

İSTANBUL VALİLİĞİ: 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, zanlılardan 5'inin yakalanarak gözaltına alındığı 2 zanlının ise arandığını açıkladı.

Açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' fiilini işleyen şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda; D.D, S.N.B, H.K, R.Ö ve S.C.U isimli şüpheliler gözaltına alınmış, diğer (2) şüphelinin yakalanması çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Kulübünde yapılan aramada, söz konusu resmin asıldığı taşınabilir sunta pano ve çeşitli eylemlerde kullanılan afiş ve pankartlar bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Bununla beraber Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir. Savcılık talimatıyla (R.Ö) adlı şahıs serbest bırakılmış, diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir." bilgisi verildi.

Açıklamada, "İslam Dininin mukaddes mekanı ve Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzamaya yönelik bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

 

YÖK: "EDEB VE HÜRMET" KONUSUNDA AZAMİ TİTİZLİĞİNİ HAYASIZLA İHLAL EDEN EYLEM

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin açıklama yaptı.

YÖK'ün açıklamalasında "Türk milletinin müşterek hassasiyetlerinden birisi de dini şiarlara ve sembollere hürmet göstermektir. Bu necib milletin kendisini diğer millerden ayırdeden hususiyetlerden birisi olan "edeb ve hürmet" konusunda azami titizliğini hayasızca ihlal eden bu eylemin, pervasızlığın ve saygısızlığın sahipleri için ömür boyu utanç vesilesi olacağı açıktır" denildi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.