Boğazlar millileşiyor

Boğazlar millileşiyor

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, savunma sanayinde güvenlik boyutu olan sistemlerde yerlileşmeyi sağlayacaklarını belirterek, 2019 ilk çeyreğinden itibaren yerli tasarım tankın seri üretiminin başlayacağını ve ilk teslimatların da yapılacağını söyle

Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile "Türk Boğazlarında Yerli ve Milli Gemi Trafik Sistemi İmza Töreni"ne katıldı. Projenin en önemli özelliğinin, tümüyle yerli ve milli teknoloji kullanılarak dizayn edilmesi ve hayata geçirilmesi olduğunu belirten Bakan Canikli, Türkiye'nin, savunma sanayi alanında hatırı sayılır bir küresel oyuncu olmasına yol açacak önemli bazı projelere ilişkin de bilgi verdi. Canikli, "Altay tankımızın seri üretimiyle ilgili prototip üretimler tamamlandı ve gerekli testler yapıldı. En genç 2019'un ilk çeyreğinden itibaren de teslimler başlayacak. Zırhlı araçlarımız, milli piyade tüfeklerimiz, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uydularımız, Bora ve Kasırga hava savunma sistemlerimiz hepimizin gurur duyacağı ürünlerdir. Bunların özelliği, tasarımlarının milli olarak gerçekleştirilmesidir. Aynı şekilde uçak gemimiz TCG-Anadolu'yu da 2021'de karasularımızda inşallah göreceğiz. Kendi savaş uçağımızı da inşallah 2023 itibarıyla havalandırmış olacağız" diye konuştu.

PROJE BEDELİ 59 MİLYON LİRA

Bakan Arslan ise gemi takip sistemi projesinin başlangıçtaki amacının yenileme ve geliştirme olduğuna işaret ederek, "Ancak bugün geldiğimiz noktada milli ve yerli olarak kabiliyetleri çok daha üst seviyede olan yeni bir sistem kuruyoruz" dedi. Daha önce bu sistemin İstanbul'da ABD'li, İzmit'te İtalyan firmalara yaptırıldığını anlatan Arslan, "Proje bedeli 59 milyon lira. Ülkemiz imkanlarıyla yapmasaydık belki bunun 2-3 misli rakamlardan bahsediyor olacaktık" dedi.

Arslan, "İnşallah projeyi 16 ay içinde bitirip 15 Nisan 2019'da hizmete vermiş olacağız. 16 aylık süre başka zamanlarda bu projelerin hazırlıklarıyla geçerdi, geldiğimiz noktayı ve kabiliyeti göstermesi adına önemli" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.