Bolu'da kaçak define kazısında şok isimler! Başsavcılık ve Valilik'ten flaş açıklama

Bolu'da kaçak define kazısında şok isimler! Başsavcılık ve Valilik'ten flaş açıklama

Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’inin tutuklanmasına ilişkin konu hakkında Valilik ve Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.

Mudurnu’da kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’inin tutuklanmasıyla ilgili Valilik ve Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama yapıldı. 

Başsavcılık, konuyla ilgili yerel ve ulusal medyada yer alan haberlerin ardından açıklama yapılması gereği duyulduğunu belirtti.

Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, 13 Nisan günü kendisini Jandarma Muhabere Albay olarak tanıtan K.Y. adlı kişi ile kendisini Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü olarak tanıtan M.K. ve beraberindeki H.K. ve H.S.Ç’nin, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile görüşmek üzere geldikleri, M.K. ve K.Y.’nim Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile aynı güç içinde görüştükleri, imza altına alınan tutanağa göre görüşmede Albay K.Y.’nin ‘gizli bir görev için geldiklerini, bu görevi ‘Hacı’ isimli kişiden öğrendiğini ve işin başında Küllyeden birisinin olduğunu, Bolu’da bir operasyon yapılacağını, operasyonla ilgili detayları emniyet müdürü M.K.’nin anlatacağını’ beyan ettiğinin belirlendiği bildirildi.

ŞÜPHELİLERE SUÇÜSTÜ YAPILDI

Emniyet müdürü M.K.’nin ise ‘Güneyfelakettin Köyü’nde bir kazı gerçekleştirileceğini, bu konuda tüm araştırmaların yapıldığını, kazının ardından çıkan malzemelerin Ankara’da Külliyeye götürüleceğini ve gizli ödeneğe aktarılacağını’ ifade ederek, bölgede jandarma ve sivil kimsenin olmamasını istediklerinin tespit edildiği açıklamada, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından konunun aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığınca aktarılması üzerine kendisiyle görüşen şahısların gerçek kimlikleri ve bu şekilde bir görevlendirme olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.
Bolu İl Jandarma Alay Komutanı tarafından ismi geçen şahısların bu şekilde bir resmi sıfat ve görevlendirmelerinin teyidinin alınmadığı bilgisinin verilmesi üzerine 14 Nisan günü Bolu kenti Güneyfelakettin Köyü Kaya Altı mevkisinde bulunan Ş.Y ve A.Y. adlı şahıslara ait tarlada iki iş makinesiyle kaçak kazı yapan şüpheliler, K.E.A, D.F., S.Ö., M.K., H.K., Ş.Ü., H.K., F.E., M.K., H.A.K., B.Ü. ve H.S.Ç.’nin kaçak kazı yaparken suçüstü yapıldığı hatırlatılan açıklamada, Jandarma Muharebe Albay K.Y. ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü M.K.’nin yine Bolu İl Jandarma Alay Komutanı ile buluşmak için gittikleri otelde yakalandıkları ifade edildi.

Şüphelilerden, S.Ö., H.K., H.K., M.K., H.A.K., K.Y., F.E., H.S.Ç tutuklama istemiyle Bolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, H.K., F.E., H.S.Ç., M.K., K.Y.’nin tutuklandığı, S.Ö., H.K. ve H.A.K.’nin adli kontrol altına alındığı kaydedildi.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiği belirtilen açıklamada ayrıca şüphelilerden D.F., K.E.A., M.K., Ş.Ü., M.K., ve B.Ü.’nün ise alınan ifadelerinin ardından salıverildiği bilgisi paylaşıldı.

“BU HABERLER ASILSIZDIR”

Valilikten yapılan açıklamada, Valilik kontrolünde, İl Jandarma Komutanlığı tarafından 14 Nisan günü Güneyfelakettin Köyü’nde gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda ‘kaçak kazı’ yapan 14 şahsın ele geçirilerek kazıda kullandıkları araç gereçlerle adli makamlara teslim edildiği hatırlatıldı.

Aynı makamlar tarafından gerekli işlem ve tahkikatların titizlikle devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı internet sitelerinde, kaçak kazı olayında yakalanan şahıslardan birinin 'Cumhurbaşkanlığı görevlisi, tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı.' şeklinde asılsız haberler geçtiği görülmüştür. Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir haberin Cumhurbaşkanlığı yüksek makamını yıpratmak amacıyla yapılmış olabileceği değerlendirilerek, iş bu basın açıklamasına zaruret hasıl olmuştur. Kaçak kazı olayında yakalanan şahıslardan hiçbirisi Cumhurbaşkanlığı çalışanı değildir. Yasal olarak konu adli makamlara intikal ettiği için daha fazla detaya girilmemiştir." 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.