BOMBA ANKET! İYİ Parti çökmüş

BOMBA ANKET! İYİ Parti çökmüş

Araştırma şirketi ORC, Mart 2019 yerel seçimlerinin kaderini belirleyebilecek İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Partileri büyük bir seçim telaşı sardı. Mart'ta yapılacak yerel seçimler için en doğru adayı bulmak için partiler uzun zamandır çalışmalar yürütüyor. Aday isimleri yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlede durumun ne olacağını herkes merak ediyor. Siyasi partilerde hal böyleyken araştırma şirketleri de seçmenin nabzını tutmaya devam ediyor.

ARAŞTIRMA ÜSSÜ OLARAK 5 BÜYÜKŞEHİR SEÇİLDİ

24 Haziran seçimlerini bilen Araştırma şirketi ORC Mart 2019 Yerel seçimleri için de çalışmalara başladı. Seçimin kaderini belirleyebilecek büyükşehirler İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da yapılan anket sonuçları yayınlandı. ORC'nin Mart 2019 yerel seçimlerinin nabzını tutumak için yaptığı araştırma 01-09 Kasım 2018 tarihleri arasında 5 büyükşehirde yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi.

YÜZDE 18'LİK KESİM ADAYLARI BEKLİYOR

Anket sonucuna göre İstanbul'da AK Parti'nin oyları yüzde 35,1 görünürken, CHP yüzde 26,7, MHPyüzde 9,8, HDP yüzde 5,6, İYİ Parti ise yüze 2,8 oranında oy alıyor. Adaylara bağlı oy vereceğiz diyenlerin oranı ise yüzde 18,1 oranında değişiyor.

İşte yapılan araştırmadan çıkan sonuçlar;

anket1-siyasetcafe.jpg

anket2-siyasetcafe.jpg

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum