Bomba Gelişme! 40 yıllık CHP’li AK Parti’den aday oldu

Bomba Gelişme! 40 yıllık CHP’li AK Parti’den aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar görev alan Belediye Başkanı istifa etti ve Ak Parti’den aday oldu. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi sürpriz adaylar da ortaya çıkıyor. Özellikle 40 yıllık CHP’li Mehmet Esat Altungün’ün partisinden istifa ederek Ak Parti’den aday olması büyük bir şaşkınlık yarattı.

Geçen dönem Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altungün, 40 yıldır bağlı olduğu CHP'den istifa edip düzenlenen törenle önce AK Parti üyesi oldu daha sonra belediye başkan adayı oldu. Altungün'un adaylık başvurusu mitinge dönüştü.

2009-2014 yılları arasında da 5 yıl süreyle Kuşadası Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Esangün'ün adaylığı ilçede miting havasında karşılandı.

Altungün, 26 Eylül tarihinde partisinden istifa edip, gerek siyaset yaptığı arkadaşları gerekse hemşerileriyle gerçekleştirdiği istişareler ve fikir alışverişlerinden sonra AK Parti'ye geçme kararı almıştı. Altungün, beraberindeki 500 arkadaşıyla birlikte dün AK Parti'ye üyelik başvurusunda bulunup, ardından da belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Altungün'ün katılımı nedeniyle AK Parti Kuşadası ilçe binasında düzenlenen tören, yoğun ilgi nedeniyle dışarıya taştı ve mitinge dönüştü. AK Parti Aydın milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Gökçe, belediye meclis üyeleri, yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları başkan ve üyeleri, mahalle başkanları, partililer ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen tören büyük ilgi gördü.

secim-007.jpgsecim1-005.jpgsecim2-006.jpgsecim3-006.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.