Bomba haber! Okullardan toplanan yardım parası İHH hesabına yatırıldı

Bomba haber! Okullardan toplanan yardım parası İHH hesabına yatırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD'ın birlikte yürüttüğü "İDLİB'E YARDIM KAMPANYASI"yla okullarda çocuklardan zarf içerisinde toplanan paraların İnsani Yardım Vakfı (İHH) hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

Kızılay'a yapılan 8 milyon dolarlık bağışın Ensar Vakfı'na devredilmesi haberini yapan Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik'ten bir bomba haber daha...


Çelik, Gazetta9 adlı İnternet sitesinde yayımladığı özel haberde, okullardan toplanan yardım paralarının İHH hesabına yatırıldığını bildirdi.

 

screenshot-8-016.jpg

 


İşte o haber:

OKULLARDAN YARDIM TOPLANDI,PARALAR İHH HESABINA YATIRILDI!

Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanırken Türkiye'de ise Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD'ın 2 ayrı "İDLİB'E YARDIM KAMPANYASI" düzenleyerek okullarda çocuklardan zarf içerisinde para topladığı ve toplanan paraların AKP'ye yakınlığı ile bilinen İHH hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN YARDIM KAMPANYASI EMRİ

gazzetta9.com'un ulaştığı belgelere göre Milli Eğitim Bakanlığı okullara Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtası ile bir "Emir" gönderdi...

İçişleri Bakanlığı'nın 16.01.2020 tarih ve 54145524-95203.14.02/9611 sayılı "Emir" yazısı ile kaymakamlıklara, kaymakamlıklardan da ilçe milli eğitim milli müdürlükleri vasıtası ile okullara bir talimat gönderildi.

"İDLİB YARDIM KAPMPANYASI" konulu talimatta şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'de 2011 yılında başlayan iç karışıklılar öncesinde 1.5 milyon kişinin yaşadığı İdlib'de halen 3,7 milyon kişi yaşamaktadır.İdlib bölgesinde 2019 yılında yapılan saldırılarda yaklaşık 180 bin aile (900 bin kişi) yerinden edilmiş,İdlib Merkezi,kuzeyi ve sınırımıza yakın bölgelere doğru göç etmişlerdir.Bölgedeki kış şartları ve yoğun yağışlar yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir.Bölgedeki insanlar başta can güvenliği, açlık,susuzluk,barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Bu minvalde bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla "Bir aradayız,İdlib'in Yanındayız" insani yardım kampanyası düzenleneceği ilgi (a)  yazı ile bildirilmiştir." ,fadelerine yer verildi.

Yazının devamında ise okullarda bu kampanya için komisyon kurularak,bu komisyon eli ile gönüllülük esasına dayalı biçimde öğrencilere dağıtılacak zarflar ile bağış toplanması ve toplanan bu bağışların AKP'ye yakınlığı ile bilinen İHH isimli vakfın Ziraat Bankası Fatih Şubesi hesabına ilçe ve okul ismi belirtilerek yatırılması istendi.

Bankaya yatırılacak bağışlar karşılığı alınan makbuz ve komisyon tutanağının okullarda muhafaza edilmesi ve makbuzun bir örneğinin de 21.02.2020 Cuma günü saat 16.30'a kadar ilçe milli eğitim müdürlükleri din öğretimi şubesine elden teslim edilmesi istendi.

AFAD'DAN DA BİR YARDIM EMRİ

Öte yandan okullara bir resmi yazı da İçişleri Bakanlığı tarafından gönderildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile okullara gönderilen ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) antedi taşıyan 16.01.2020 tarihli yine İDLİB YARDIM KAMPANYASI başlığını taşımakta.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara Milli Eğitim İlçe Müdürlükleri vasıtası ile gönderdiği "Emir" yazısı ile birebir aynı metne sahip olan İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı yazısının son kısmı ise oldukça enteresan.

Zira AFAD okullara gönderdiği yazının son kısmında aynen şu ifadelere yer vermekte:

"...Bu minvalde bölgede yaşayan insanların acılarının hafifletilmesi ve acil insani ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile AFAD Başkanlığımız,Türk Kızılay,Türkiye Diyanet Vakfı,Beşir Derneği,Deniz Feneri Derneği,İHH,Hayrat Vakfı,Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı Derneği başta olmak üzere AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları iş birliğinde "BİR ARADAYIZ,İDLİB'İN YANINDAYIZ" insani yardım kampanyası başlatılmıştır." 

YANDAŞ VAKIFLAR İLE YARDIM KAMPANYASI ORGANİZASYONU

Yani AFAD ve Kızılay AKP yandaşı olmaları ile bilinen vakıf ve dernekler ile yardım organize ediyor, bağış paralarının ise İHH hesaplarına yatırılması isteniyor.

Burada devletin neden sadece kendi resmi kurum ve kuruluşları ile bu yardımı gerçekleştirmediği, gerçekleşen bu yardım kampanyası için toplanacak bağışların ise neden devletin kendi resmi kurumlarının hesaplarına değil de yandaş vakıfların hesabına aktarıldığı ise kafalarda soru işareti oluşturuyor. 

 

ihh-belge.JPG

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.