BOMBA İDDİA! Cemal Kaşıkçı öldürüldü

BOMBA İDDİA! Cemal Kaşıkçı öldürüldü

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittiğinden beri kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya çıktı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittiğinden beri kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyeti soruştururken Reuters'den çarpıcı bir iddia geldi.

Reuters ajansı, Türk yetkililerin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nun içinde öldürüldüğüne inandığı iddiasına yer veren bir haber yayımladı.

Reuters haberi iki Türk yetkiliye dayandırdı. Türk yetkililerden biri, 'Türk polisinin ilk değerlendirmesi, Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu içinde öldürüldüğü yönünde. Biz cinayetin önceden planlandığına ve cesedin sonradan konsolosluktan çıkarıldığına inanıyoruz' dedi.

Reuters, iki Türk kaynağın cinayetin ne şekilde işlendiğine dair görüşlerini paylaşmadığını belirtti. Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise, ajansa, ülkesinin Kaşıkçı'nın aranmasına yardım ettiğini, Suudi yetkililer tarafından kaçırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

LÜBNAN GAZETESİNDEN BAŞKA BİR İDDİA

Gazeteci Hasan Sivri ise, Reuters'ın iddialarına karşılık olarak, Lübnan Akhbar gazetesinde bugün yayınlanan başka bir iddiaya yer verdi. Sivri, haberde, 'Suudi yetkili, Cemal Kaşıkçı’nın Riyad’da olduğunu Türk yetkililere bildirdi. Kaşıkçı, İstanbul’daki konsolosluğa 1 nolu binadan girdi ve 2 nolu binadan çıkıp havaalanına götürüldü' ifadelerinin kullanıldığını belirtirken, aynı haberde Kaşıkçı'nın, ABD’den Türkiye’ye, ev almak ve nişanlısı ile beraber yaşamak üzere 200 bin dolar havale ettiğinin de iddia edildiğini belirtti. 

Hasan Sivri'nin paylaşımı şu şekilde:

twitter-buyukelci.png

'BAŞKONSOLOSLUKTAN ÇIKMADI'

Öte yandan AA ise, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığını, Başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının da bulunduğunu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerini aktardı.

AA'nın, Emniyet yetkililerinden aktardığı bilgilere göre, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı'nın (Jamal Ahmid H. Khashoggi) Başkonsolosluktan çıkmadığı tespit edildi. 

Ayrıca bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşının, 2 uçakla İstanbul'a gelip aynı saatlerde Başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndükleri belirlendi. 

Emniyet yetkilileri soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla bu çerçevede yürütüyor. 

Kaşıkçı'nın Başkonsolosluğa girdiği saatle, nişanlısının kendisinden haber alamadığını bildirdiği süre zarfında Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna yapılan tüm giriş çıkışlar da emniyet tarafından inceleniyor.

siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.