Bomba iddia: Çiftlik Bank'ı Mehmet Aydın değil Süleymancılar kurmuş

Bomba iddia: Çiftlik Bank'ı Mehmet Aydın değil Süleymancılar kurmuş

Binlerce kişinin 500 milyon lira dolandırıldığı öne sürülen Çiftlik Bank ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

Binlerce kişinin 500 milyon lira dolandırıldığı öne sürülen Çiftlik Bank ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre; Uruguay’a kaçtığı belirtilen şirketin 27 yaşındaki CEO’su Mehmet Aydın Süleymancı Cemaati üyesi.

Çiftlik Bank Süleymancı Cemaatinin ve Mehmet Aydın'da Süleymancı Cemaatinin bir taşeronu...

 

İşte her yönüyle Çiftlik Bank dolandırıcılığı;

 

Süleymancı Cemaati hakkında ortaya atılan iddialar 'Çiftlik Bank' isimli sanal oyun, saadet zinciri kavramını yeniden Türkiye’nin gündemine taşıdı.

Yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan satın alan Çiftlik Bank’a kısa süre içinde on binlerce kişi üye oldu.

Süleymancı Cemaati üyesi olan 27 yaşındaki Mehmet Aydın tarafından kurulan şirket, vatandaşlar arasında kulaktan kulağa yayıldı. Bunu yaya ise Süleymancı Cemaati üyeleriydi.

Ancak üyelerin yüksek para kazanma hayali çok geçmeden suya düştü. Zira Çiftlik Bank, bir süre sonra üyelerine ödeme yapmamaya başladı. Dolandırıldıklarını anlayan çok sayıda kişi, yetkililerden yardım istedi.

Birçok kenti etkileyen dolandırIcılıktan Konya’nın Tuzlukçu ilçesi de nasibini aldı.

Süleymancı Cemaati üyesi Mehmet Aydın, burada 2 bin 300 dekar arazi satın aldı. Ancak temeli törenle atılan tesise tabela ve giriş kapısı dışında hiçbir yatırım yapılmadı. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, “Bunlara inandık ve güvendik. Bu süreçte o yaptıkları toplantıya biz de gittik. Benim ilçemde buraya bir para yatırma gibi bir olay olmadı ama umutlarımızla oynandı” diye konuştu.

 

80 BİN KİŞİDEN 500 MİLYON LİRA!

 

Türkiye genelinde şikayetlerin artması üzerine Çiftlik Bank sistemini işlettiği belirlenen Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar için düğmeye basıldı.

İki yıl içinde yaklaşık 80 bin kişiden 500 milyon TL’den fazla para topladığı belirtilen Çiiftlik Bank hakkında başlatılan soruşturmalar kapsamında şirket yöneticileri için yakalama kararı çıkartıldı.

 

SÜLEYMANCILAR CEMAATİ KİMDİR?

 

Süleymancılar Cemaati’nin lideri Alihan Kuriş olarak biliniyor. Süleymancıların lideri Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünün ardından Alihan Kuriş başa geçti.

Alihan Kuriş kimdir ve neden Süleymancılar mavi bere takıyorlar?

Süleymancılar’ın lideri Alihan Kuriş Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünden sonra ‘Süleymancı Cemaati’nin lideri olmuştu.

Alihan Kuriş cemaat liderliğini üstlendiği 2016 yılında 34 yaşındaydı. Daha önceki Süleymancılar cemaati lideri Ahmet Arif Denizolgun’un yeğeni olan Alihan Kuriş’in asıl mesleği mimarlık.

Süleymancılar cemaatinin son lideri Ahmet Arif Denizolgun, 2015 yılında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmişti. Denizolgun’un cenazesinde Süleymancılar mavi bereleri ile ortaya çıkmışlar ve hayli ilgi çekmişlerdi.

 

ALİHAN KURİŞ NASIL CEMAAT LİDERİ OLDU?

 

Diğer bir çok cemaatte olduğu gibi Süleymancılar grubunda da liderlik aile üyeleri arasında el değiştiriyor. Alihan Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’dan liderlik torunu Ahmet Arif Denizolgun’a kalmıştı. Denizolgun’dan sonra ablasının oğlu olan Alihan Kuriş başa geçti.

 

SÜLEYMANCILAR NEDEN MAVİ TAKKE TAKIYORLAR?

 

Süleymancılar kendilerine Süleymanlılar denilmesini istediği gibi cemaat üyelerinin mavi takke takmalarını da istiyorlar. Bunun kaynağı ilk liderleri Süleyman Hilmi Tunahan’ın mavi takkeyi tercih etmesine dayanıyor. Bir diğer tez ise ‘eşitlik’ için bu renkte takke takılıyor. Süleymancılar asla kot giymemeleri ve çoraplarını da farklı bir şekilde çıkarmaları ile anılıyorlar.

 

Süleymancılar Cemaati Alihan Kuriş başa geldiğinde ona tabii olduklarını şu açıklama ile duyurmuşlardı:

 

‘Cemaatimizin yeni idarecisi, yeni büyüğü, yeni ağabeyi 37 yaşındaki mimar, iş adamı ve aynı zamanda çok iyi bir eğitim ve öğretim ile din ilimlerinde söz sahibi ve tasavvuf ehli olan sayın Alihan Kuriş beyefendi olmuştur.

Cemaatimizin bütün büyükleri kendisine tabi olmuştur. Süleymanlı cemaatinde an itibari ile bir liderlik tartışması, bölünmesi YOKTUR. Daha da mühimi şudur ki, muhterem ve merhum büyüğümüzün alemi değişmesinden sonra, liderlik konusunda hiçbir tartışma, bölünme ve anlaşmazlık da olmamıştır.

Yolumuz din-i İslam’ı, ümmeti, milleti, devleti savunmaya, korumaya ve bu değerlere hizmet etmeye devam edecektir. Vatan hainlerine, din düşmanlarına, bozuk akımlara, devleti yıkılışa götüren üzeri örtülü planlara set olmaya devam edecektir.’ 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

Kaynak:avrupabirligigazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
39 Yorum