BOMBA İDDİA Gerçek enflasyon bu değil çarpıtılıyor

BOMBA İDDİA Gerçek enflasyon bu değil çarpıtılıyor

Milyonlarca kişinin beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları bir ayda yüzde 0.40 düştü.

Milyonlarca kişinin beklediği aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyatları bir ayda yüzde 0.40 düştü. Yıllık enflasyon ise yüzde 20.30’a geriledi.

İsmini vermek istemeyen Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) üst düzey bir yetkili açıklanan verilerin ardından bomba bir iddia ortaya attı.

Enflasyonu düşürmek için ‘zincirleme endeks‘te yer almayan BİM ve A101 marketlerinden ürünlerin enflasyon sepetine dahil edildiğini öne süren yetkili, enflasyonda yeterli düşüş görülmediği için 26 Aralık’ta gelen talimatla, fiyatı düşen veya çok tüketilen bazı ürünlerin fiyatlarının tekrar derlendiğini ve bu fiyatların dikkate alındığını iddia etti.

BİM ve A101’le ilgili talimatın ekim ayında geldiğini öne süren yetkili bazı ilçelerdeki BİM ve A101’lerden, enflasyon sepetinde bulunan ürünlerin fiyatlarının toplandığını da iddia etti.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Son olarak TÜİK’te enflasyon rakamlarını açıklayan birimin başındaki başkan yardımcısı Enver Taştı görevden alınmıştı. Taştı’nın görevine 3 Ekim’de aylık yüzde 6.3 olarak açıklanan eylül enflasyonundan sonra son verilmişti.

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.