Bomba iddia! Hakan Fidan adaylık için MİT'ten istifa edecek

Bomba iddia! Hakan Fidan adaylık için MİT'ten istifa edecek

Cumhur İttifakı üyesi AK Parti ile MHP 14 Mayıs seçimleri için liste çalışmasına yoğunlaştı. MHP'nin oyunun yetmediği illerde MHP'li isimler AK Parti listesinden seçime girebilir. MHP ise kendi listesiyle seçime girip kendi oy oranını görmek istiyor.

Türkiye seçim atmosferine girdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’ta yapılması kararlaştırılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için takvimi 18 Mart Cumartesi günü başlatacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takvimine göre partilerin yapacakları ittifak protokollerini en geç 24 Mart’a kadar YSK’ya teslim etmeleri gerektiğini açıkladı.


51 İL İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA YAPILIYOR


İttifak protokolleri için partilerde liste mesaisi de sürüyor. AK Parti ve MHP’nin ortak yürüttüğü çalışmalarda MHP’nin hiç vekil çıkaramadığı illerde ortak liste hazırlığı gündemde. Söz konusu 51 il arasında partinin görece güçlü olduğu ancak oy sayısının vekil çıkarmaya yetmediği yerlerde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin onay vermesi halinde MHP’li isimlerin AK Parti listelerinden aday gösterilebileceği belirtiliyor.


MHP KENDİ OYUNU GÖRMEK İSTİYOR


Ancak MHP’nin tüm illerde kendi oyunu görmek isteyebileceği, bu nedenle ortak listeye sıcak bakmayabileceği de değerlendiriliyor. AK Parti’nin ise tüm illerde kendi listeleriyle yarışacağı kaydediliyor.


AK PARTİ LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday listeleri üzerinde özel bir mesai harcadığı ifade ediliyor. Bir iki istisna dışında mevcut bakanların tamamının listelerde yer alabileceği; vekil olmayan MYK üyelerinin ve Külliye’den bazı isimlerin de milletvekilliğine aday gösterilebileceği konuşuluyor. Listede sürpriz bazı isimlerin yer alacağı; üç dönemlik bazı sembol isimlerin ise listelere giremeyeceği konuşuluyor.


HAKAN FİDAN'IN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR


Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanların milletvekili adayı olmaları için istifa etmelerinin gerekmediğine işaret edilirken; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan, bakan yardımcıları ve Cumhurbaşkanlığı Ofislerinin başkan ve yöneticilerinin adaylık için istifalarının şart olduğu belirtiliyor.


MEHMET ŞİMŞEK DE LİSTEYE GİRECEK


Listelerde dönemlerinde yaptıkları başarılı işlerle anılan bazı eski bakanlara da yer verilebileceği ifade ediliyor. Bu konuda öne çıkan isim ise eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. AK Parti’de, deprem bölgesindeki 11 ilin milletvekilleriyle ilgili özel bir çalışma yürütüldüğü, bu süreçte illerinde vatandaştan tepki toplayan vekillere listede yer verilmeyebileceği belirtiliyor.


BBP KENDİ LİSTESİYLE SEÇİME GİRECEK


Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı Büyük Birlik Partisi ise seçime kendi listeleriyle girecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la son kez görüşen BBP lideri Mustafa Destici, “BBP’nin Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Prensip olarak, konuştuk, anlaştık önümüzdeki seçimlerde güçlü kuvvetli ihtimal ki, BBP 81 ilin tamamında kendi ismi, logosu ve adaylarıyla seçime katılacaktır” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.