Bomba İddia! MHP ve AKP yerel seçimde ittifak yapabilir

Bomba İddia! MHP ve AKP yerel seçimde ittifak yapabilir

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesi bomba bir iddia ortaya atıldı. MHP ve Ak Parti’nin yerel seçimde ittifak yapacağı ileri sürüldü. İşte ayrıntılar;

Gazeteci – Yazar Ahmet Hakan bugünkü köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Ahmet Hakan iki partinin ittifak yapabileceğini ileri sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kendi yolumuzu çizeceğiz" çıkışı, ardından Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın "herkes kendi yoluna" açıklaması sonrası 24 Haziran seçimleri için bir araya gelen 'Cumhur İttifakı bitiyor mu?' sorusu gündeme geldi.

Karşılıklı açıklamaların ardından iki lider de ayrı ayrı kameraların karşısına geçerek Cumhur İttifakı'nın sürdüğünü ancak yerel seçimde bir ittifak olmayacağını ifade etti.

Ankara kulisleri bu haberi daha henüz sindirmeye çalışırken, MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için AK Partili Melih Gökçek'i gündemine alması, iki parti arasındaki ipleri yeniden gerdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde kulislerde MHP'nin AK Parti'ye 'bize mecbursun' mesajı vermek istediği, AK Partinin de bu mesajı aldığının konuşulduğunu yazdı.

Yerel seçim öncesi ittifak yapmama kararının iki partiye de zarar vereceğini savunan Hakan, iki parti arasındaki temasların yeniden başladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"YEREL seçimde AK Parti-MHP ittifakı suya düşünce...

Ufukta bu işten iki partinin de zarar göreceği ihtimali belirdi.

İşittiğime göre...

Ufaktan ufaktan yeniden temaslar başlamış.

Yakında AK Parti ve MHP’den...

“Biz yeniden anlaştık, ittifak yapacağız” diye bir açıklama işitirseniz sakın şaşırmayın."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.