Bomba iddia: Trump giderayak İran’ın nükleer tesisine saldırmak istedi

Bomba iddia: Trump giderayak İran’ın nükleer tesisine saldırmak istedi

ABD seçimlerini kaybeden Donald Trump'ın İran'ın en büyük nükleer tesisine bir saldırı düzenlemek istediği iddia edildi.

New York Times gazetesi, başkanlık seçimlerini Demokrat Aday Joe Biden'a karşı kaybeden mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta İran'ın Natanz'daki en büyük nükleer tesisine askeri saldırı düzenlenmesi için seçenekleri istediğini öne sürdü.

 

Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in Trump'a böyle bir eylemin daha geniş bir çatışmaya yol açabileceğini söylediği belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

 

"Bir dizi kıdemli danışman, Başkanı böylesi askeri bir adımı atmaktan vazgeçirdi."

Haberde ayrıca, askeri harekatın getireceği riskler anlatıldıktan sonra, 'Trump'ın füze saldırısının masadan kalktığını bildiği için toplantıyı terk ettiği' da belirtildi.

Bu görüşmenin, uluslararası müfettişlerin İran'a sunulan zenginleştirilmiş uranyum miktarında önemli bir artış olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştiği ifade edildi.

Ancak görüşmeyle ilgili bilgi sahibi bir yetkili, Trump'ın, İran'ın diğer varlıklarına ve müttefiklerine karşı hala harekete geçebileceğini söyledi. Beyaz Saray ise bu konuda herhangi bir yorum yapmadı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.