Bomba kulis! AK Parti Turgut Altınok'u aday göstermezse İYİ Parti gösterecek

Bomba kulis! AK Parti Turgut Altınok'u aday göstermezse İYİ Parti gösterecek

AK Parti'nin Ankara adayı olarak Turgut Altınok'u aday göstermemesi halinde İYİ Parti'nin Turgut Altınok'u Ankara adayı yapacağı kulislerde konuşuluyor.

AK parti Ankara adayını 18 Ocak Perşembe günü açıklayacak. İYİ Parti’nin Ankara adayını açıklamak için AK Parti’yi beklediği konuşulmaya başlandı. İYİ Parti, Ankara için Turgut Altınok üzerinden iki aşamalı bir plan yaptı.

AK Parti'nin 18 Ocak'ta Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u Ankara adayı açıklamaması durumunda, İYİ Parti Turgut Altınok'u Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterecek.

AK Parti’nin Ankara adayı olarak Altınok’u açıklaması halinde İYİ Parti, sosyal demokrat bir kadın adayla yarışa girmeyi planlıyor. CHP ve AK Parti'nin 'ülkücü' adaylarının karşısına farklı bir seçenek sunmanın kazandıracağı hesap ediliyor. 

 

AKŞENER TEKLİF GÖTÜRDÜ

 

İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'in "Turgut Altınok 2019’da Meral Akşener’le görüştü ve İYİ Parti’nin adayı olmak istedi" iddiası için Turgut Altınok, "Meral hanımla ben görüştüm. Benim hiç kimseden siyasi hayatım boyunca adaylık talebim olmamıştır. Hiç aday adayı da olmadım. Tam aksini söylüyorum biri benimle paylaştıysa bu benimle mezara gider daha sonra o partiden ayrılmışta olsam asla konuşulan işin ahlakı erdemi orada kalır. Ama şunu söyleyeyim bana İYİ Parti’den adaylık teklifi geldi." demişti.

 

KIZI İYİ PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

 

Turgut Altınok'un kızı Ayça Altınok, İYİ Parti'den siyasete atılmış ve rozetini de Genel Başkan Meral Akşener, “Efsane belediye başkanının kızı” diyerek takmıştı.

 

dddddddddddddddddddddddddddddddddddd.JPG

 

Ayça Altınok Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi yapıldı. Ancak baba Altınok'un 2019 seçimlerinde tekrar AK Parti ile anlaşması üzerine kızının İYİ Parti günleri de sona ermiş ve İYİ Parti'den istifa etmişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum